beküldve: 2008-09-17 00:57:54
(#302)
v3g374
[ Rászokóban ]
Tyűű, nem vagyok egy picit es mennyit irtok. Akkor en is irok sokat!
Film: A Művész (színész,rendező,dramaturg,st b) tehetsége.
Manga: A Művész (Mangaka,író,segédek,stb) tehetsége.

Jajj nekem. Ez fáj. :)
Hány csak manga-ra jellemzo effektet/abrazolasmotod irjak amit lehetetlen filmen, elo emberekkel megcsinalni?

scarcrow: Azert nem hasonlithatod ossze, mert a zene egy medium, nem teheted azt hogy kiveszed belole ezt a fajtat, mert epp az ervelesednek ez a fajtaja kedvez. Az egeszet nezzuk es bizony van olyan zene, amiben nincs szoveg. Ergo, ne hasonlitgassuk ossze a verssel. Arrol nem is beszelve hogy a vers a zene resze sok esetben, de ebbe ne menjunk bele. :)

de hogy mi jó és mi nem, az már megítélhető objektív szempontok alapján is....

Ez az egyik legnagyobb butasag, ami egy ertelmes ember szajat elhagyhatja. A jo es a rossz fogalmak csak az emberi erzes kivetitesei. Valojaban nem leteznek. Leegyszerusitve leirom mit ertek ez alatt.
XYZ megoli YXZ-et, csak azert mert olyan kedve van. Ez egy kivulallo szamara rossz cselekedet, mert olyan tarsadalmi kozegben elunk ahol a gyilkolas bun=rossz. Viszont, a gyilkosnak ez a cselekedet jó, mert az erzelmeinek megfeleloen cselekedett.
Azt hiszem ezzel vilagos, hogy a jo es a rossz egy olyan fogalom, amit nem hasznalhatunk ennyire felelotlenul es foleg nem akkor amikor egy szorakoztato alkotasnak a minoseget akarjuk megkerdojelezni. Punktum.

A karakterek igen jelentős része elnygolt, felszínes és motiválatlan valamint túl sok funkciót se tölt be...

Mond te ismered egyaltalan a Bleach c. mangat? Eppen Icsigo és Rukia a ket legmegszokottabb karakterforma.

A dramaturgia folyamatosan önmagát ismétli....

Mondcsak nem ez minden hoseposz alapja?

spirituális létsíkon is keményen tomboll kapitalizmus...

Bocs, de... "he?"

ez a műfaj szórakoztatni akar és kész...

Bocs, de... minden mufaj szorakoztatni akar. Ezert keszulnek. Ha tanulni akarsz, nezz doksifilmet.

viszont az már más lapra tartozik hogy ez a szórakoztatni akarás milyen nívón valósul meg...

Persze, mas lapra tartozik. A Tom és Jerry-t is mindenki utalja. Fuj, folyton ugyanaz, Jerry megszivatja Tom-ot. De igenytelen. [Érted mar?]

"mennyire is kotott a film mufaj."

Teljesen igazad van, mea culpa. En is belekotottem volna a helyedbe. Tudom hogy nem mufaj, sosem igy hivatkozok ra.. csak most elbsztam. :)

Azert azt szogezzuk le, hogy ebben a vitaban en igen vedem a Bleachet es valoban az avatarom is onnan szarmazik, de az a helyzet hogy messze nem tartom a legjobb shounen manganak. Tehat abszolut megertelek, ha neked nem tetszett es/vagy megutaltad. En csak arra proballak ravezetni, hogy attol mert nem a te szajized szerint alakul a cselekmenye, még nem mondhatod ra hogy igenytelen. Punktum.

A gyűrűk ura is lehetett volna teljesen szöveghű

Namost. Tisztazzuk a dolgokat. A konyv, a kepregeny, a film. Mindharom kulonbozo medium. Egy film elkeszitese egy forgatokony megirasaval kezodik, majd ha szukseges rajzolnak kepeket, hogy kulsoleg hogy lehetne abrazolni a leirt dolgokat. A kepregeny ezzel szemben, mar egybol szoveget es kepet is ad. A film nem attol kotott, hogy nem lehet 30 meteres robotot vagy dinoszauruszt abrazolni. Valamit felreertettetek. Ismered a mangaféle deformalt arcokat peldaul? Sok manga epp erre az abrazolasmodra epit. Ezt hogy jelenited meg elo szineszekkel? Tudjak ezt reprodukalni? Nem.
 
új | válasz erre | moderátor
Szerk: 2008-09-17 01:04:09