beküldve: 2008-09-19 14:22:07
(#244) Válasz Mariko (#238) üzenetére
vadooc
[ Megszállott ]

Tisztában vagyok vele, hogy a kereskedők szép sápot levesznek és pont ezért érdekük a kiadóknak, hogy arra ösztönözzék az olvasókat, hogy közvetlenül tőlük vásároljanak.
Szép dolog támogatni a kiadót, de azért had tartsam szem előtt a saját érdekeimet is. A Deltánál pl. legalább három kötetet kellene rendelnem, hogy megérje nekem is a webboltjukban vásárolni, de sajnos csak két sorozatuk érdekel, így marad a könyvesbolt vagy a bookline.


mielőtt bárki elolvasná ezt a hsz-t leírom h ez általánosítás minden kiadóra (és nem csak mangakiadókra)

na jó, akkor leírom szó szerint. nem az a gond h bizonyos százalékot levesznek! az a gond h nem vallják be a valódi fogyást! magyarul hiába írják h eladtak 200db-ot és azt ki is fizetik, ha a valóságban 100db-bal többet adtak el és azt nem fizetik ki! ez csak akkor bizonyosodna be (h valóban mennyit is adtak el) ha visszakérné a kiadó az összes példányt. és akkor kiderül h 100dbx2000 ft, 200.000ft-ot nem hajlandó kifizetni a terjesztő. persze ha visszakéri a kiadó az összes fellelhető kötetet abból a bizonyos címből akkor bármit is mondd a terjesztő, kénytelen kifizetni. csakhogy ez nem olyan egyszerű, hiszen meg lehet azt tenni h visszakérsz mindent a terjesztőtől évente h kiderüljön ez? és aztán meg újból leszállítod neki a könyveket? ezt nem lehet megtenni! ez a nagy gond itt!

persze van olyan hálózat is akinek hiába szállítanánk nem teszik ki minden könyvesboltjukba a köteteket (és igen, itt most egy konkrét dolgot írtam le)
 
http://vadooc.blogspot.com/ ~yuri love~
új | válasz erre | moderátor
Szerk: 2008-09-19 14:23:10