beküldve: 2008-12-19 10:27:21
(#543)
Andicilin
[ Addiktgyanús ]
Elolvastam a Nana manga első három kötetét. Majdnem egy éve láttam belőle a két élőszereplős filmet, de azokon kívül sem ismertem belőle semmit, vagyis főleg a részleteket. (Egyébként mindegyiket akkor írtam miután kiolvastam, nem egyszerre.)

Az első kötet alapján Komatsu Nana egy rinyás p****, aki nem tudja, hogy mit akar az élettől, de még azt sem ismeri fel, hogy szeret-e valakit, vagy nem. Rettentően felszínes és csak sodródik, azt csinálja, amit a barátai, magától nem is talált még ki semmit. Az életben nem szokott közöm lenni ilyen emberekhez, legalábbis baráti viszony biztosan nem alakul ki köztünk és én se vagyok ilyen, ezért nem jött be a karakter. Viszont Oosaki Nana se az esetem. Ő tulajdonképpen a másik véglet, aki nem függ senkitől és mindenben saját maga dönt, vagyis egy úgymond kemény csaj. Nekem ez a típus se annyira szimpatikus, mert egyszerűen egy nő legyen nő és ne legyen olyan, aki a férfiakkal is felveszi a versenyt. Azért még mindig sokkal szimpibb, mint a másik Nana. Egyébként a legjobb arc Junko volt, mert egy ő egy tök normális ember és becsülendő azért, hogy elviseli Nanát. Shouji olyan semmilyen, jellemtelen így elsőre, viszont Ren jó fejnek tűnt, bár nem lehetett olyan fene nagy a szerelme Nana iránt, ha a karriert helyezte előtérbe. Kyousukéról meg nem sok minden derült ki, tán csak annyi, hogy elég nyugis természetű.

A második kötetben nem nagyon történt semmi, csak a két Nana találkozott, de azt alaposan kirészletezték. Nekem az első kötet jobban tetszett, mert eseménydúsabb volt. Egyébként amikor a filmeket néztem, akkor nekem is az volt a benyomásom, mint most Komatsu Nanának, vagyis, hogy a másik Nana és Yasu jól összeillenek. Persze tudom, hogy Oosaki Nanának ott van Ren, de akkor is.
Mellesleg, ha jó a lakás alaprajza, akkor a fürdőszoba ablaka a 7. emeleti folyosóra néz? Ugyanis volt egy olyan fürdőszobás rész, ahol úgy tűnt.

A harmadik kötet jobb volt, mint a második, legalábbis úgy éreztem, hogy végre történik valami az alapszitu vázolásán túl is. Ez a Sachikós ügy tisztára falra festett ördög volt. Mondjuk nem gondoltam volna, hogy valaki is bírja Komatsu Nanával hosszabb távon. Tulajdonképpen szerintem Nana, avagy Hachi és Shouji között nem túl nagy a szerelem, bár lassan ezt múlt időben is mondhatnám, mert 100%, hogy itt fog véget érni a kapcsolatuk. A másik Nana és Yasu pedig érdekes. Nem is tudom, nekem az a benyomásom, hogy valamilyen formában nagyon szeretik egymást. Jaj, az új srác a bandában meg...no comment, végül is még kiderülhet valami más is róla. Amúgy mi az, hogy félvér? Félig európai? Mintha Hachi ezt mondta volna róla. Hm, amúgy Hachi Nobura nem is mondta, hogy jól néz ki...ezek szerint ő az első, aki nem néz ki jól?
 
Csúcs ez az érzés, de csak annak, aki az, ami.