beküldve: 2008-12-25 09:04:29
(#243)
Karez
[ Gyalog ]
Megnéztem karácsony alkalmából az első lemezt (jót is tett a hangulatnak,mikor befejeztem elkezdet szálingózni a hó én meg haj...az a feeling hogy végül kedvenc anime-mal töltötem el a esti időt...felemelő érzés)
És való igaz az első lemezen a Viz media által kiadott Death Note opening és ending köszön vissza (szóval kik készíteték az angolul van odaírva), valamint nem is widescreen-es ahogy mondtátok, de ettől függetlenül maga a képminőség az tűéles! H264 kódolásnak hála a régebben nézet tv-rip adásokhoz képest igazi szem pihentető érzést nyúlt.
Belenéztem a 2-ik lemezbe is és valóban onanntól már nem a Viz mieda által látott opening közötti angol fleiratot látom hanem a japán eredetit (de szerencsére a minőség maradt H264-es) valamint widescreen-be megy az egész.

Én szvsz ez apró bakit mindneki nyugodtan elnézheti a kiadótól. Lehet úgy történt hgoy először a Viz media-tól kértek engedélyt a terjesztéshez, ezért az ő verzióit használták legelőször. De mikor láták a mangafan-osok hgoy hát ez nem éppen widescreen-ben megy, így lemondtak róla és a Viz media-val közös megegyezés után a további lemezen a japán kiadó által kiadott dvd-ek használják fel tovább.

Kérdés az hogy az egy lemezes verziónál aki megvette melyik OP látja és vajon widescreen-es egyben.
Valamint mangafan-tól kérdezem hgoy ha valaki igényt tartana a widescreen cverzióra az első 4.részre, azt idővel valamikor kilehetne cserélni?

Még találtam egy apró bakit.
Az extrák menüpontban a DN film előzetesének a hangja picit siett. Így picit furcsa hogy még mutatják a Warner jelképet de már lehet hallani toll írást, mikor még nem kéne jönnie.
Apró baki ez is, de legyen mondva maga a film előzetese sem használ semmilyen párbeszédet (jó kivéve a végén Ryuk mond egy monológot) így annyira nem is zavaró. Csak a végén furcsa hogy már nem lehet hallani semmit se.(Egyébként gondolom mindkét filmet (netán a 3-ik spin-off os L: Change the WorLd filmet) kiadjátok később dvd-n??)

No további gazdag karácsonyt mindenkinek!
 
"I'm no hero, never was, never will be!" Solid "Old" Snake