beküldve: 2008-12-29 23:19:37
(#110)
Zurelily
[ Addiktgyanús ]
Autofiction (by Hitomi Kanehara): néhány hónapja bukkantam rá egy könyvesbolt idegennyelvű regények polcán. Mivel a szerzőtől már olvastam a Pirszinget a kígyónak c. regényt, azonnal megvettem (amúgy is valami jó olvasnivalót kerestem angolul), és nem bántam meg.

A sztori röviden: Rin hazafelé repül nászútjáról. Őrülten szerelmes férjébe, Shinbe, akivel a jövője rózsásnak tűnik. A férfi azonban eltűnik egy rövid időre a mosdóba, miközben Rin félálomban elképzeli, hogy Shin azért hagyta magára, hogy elcsábítsa a csinos légikísérőt. Ahogy gondolatai zabolázatlanul száguldanak a fejében, az 'őrülten szerelmes' kifejezés teljesen új értelmet nyer. Az Autofiction időben visszafelé követi végig Rin életét; látjuk tizennyolc, tizenhat, majd végül tizenöt évesen, hogy fokozatosan képet kapjunk a zavart nő sötét szívéről és erőszakos múltjáról. /Ismertető az angol fülszövegről fordítva/

Vélemény: kicsit nyomasztó volt, és amikor befejeztem, önkéntelenül is az írónő Pirszinget a Kígyónak c. regényével vetettem össze. Azonban ahogy múlik az idő a könyv olvasása óta, néha eszembe jut, és elgondolkozom rajta. Így visszatekintve nagyon tetszett. Leginkább az E/1, a főszereplő írónő zaklatottsága és az időrend tetszett.

Angol nyelven tudóknak ajánlom, nem hosszú.
 
9/28 NEVER FORGET