beküldve: 2007-07-02 00:12:53
(#35) Válasz Arishima (#32) üzenetére
hirzarlat
[ Gyalog ]
Na, megjöttem, csak behülyült a gépem .
Szval, van egy módszer, ami beválhat, és igazából mesélő se nagyon kell, mivel mindenki egy-egy mesélő lenne. Mutatok egy példát, kezdésnek:

{Valahol egy csendes sikátorban, majd a kocsmában}

* Halk léptek verik fel a sikátor csöndjét. A kösz és mocsok összegyűlik a fekete csizma talpán, ahogyan viselője végighalad az úton. Sötétkék farmert, és bő ébenszín inget visel, derekára csatolt övére két pisztolytáska van aggatva, bennük egy-egy 9 mm-es FireStar pisztollyal. Hosszú fekete haja lófarokba fogva hullik a hátára, arcvonásai és kék szemei nem árulnak el semmit. Végül eléri a kocsma bejáratát, egy határozott mozdulattal belöki az ajtót. orrát azonnal megcsapja a cigaretta füstje, ám nem foglalkozik vele, csak a pulthoz lép, majd hideg hangon így szól a kocsmároshoz*:
- Valami hideget - az kissé mustrálólag végigméri, majd látva, hogy a lány nem nagyon érdeklődik utána, csak elővesz egy korsót, sört önt bele, majd a kezébe nyomja. Nem sokkal később az pedig már az egyik asztalnál ülve kortyolja italát.*

///Ez persze csak egy lehetőség, de asszem kezdésnek megteszi, mivel ennél a módszernél nem kell h mindenki itt legyen, elég 2 ember is///


Belép egy fekete kabátos alak, fején kendő, mint a kaózoknak. Átlábal az asztalok között és a putlhoz lép.
- Mi itt a legerősebb, Öreg?
Mire a kocsmáros felsorolja az égetett szeszek választékát, és a kabátos választ. A kocsmáros ijedt arccal önti ki az ennyén füsölgő sűrű folyadékot egy pici pohárba, és átnyújtja. A jövevény egy hajtásra megissza, és elmosolyodik.
- Még egy ugyanilyet hozzon ki nekem, legyenszíves. Mondja, majd keres egy üres asztalt.

Ilyesmire gondoltál, Arishima?

 
"Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra." (Weöres Sándor)