beküldve: 2009-01-18 20:10:09
(#723)
tre846
[ Rászokóban ]
Lehet ti tudtok nekem segíteni:

//direktbe másolom egy máshova is elküldött üzenetet,ezért ez a magyarázó szövegek helyenként//

15 éves vagyok, nagy rajongója a japán képregény/rajzfilmeknek, már lassan két éve. Ha valaki tudja miről szól ez nem néz dedósnak (ezek azok a bizonyos dolgok,amik ugyan rajzoltak,de közel se gyerekeknek szólnak...). Egy ideig vettem a mangákat,amikor kijött alig vártam,hogy olvassam,de nem fanatikus módon, nem is költöttem el rá túl sok pénzt,egy hónapban max.1-két kötetet vettem,ez a többséghez képest igen kevés. Aztán anyukámat átinformálta egy csomó honlap, "agresszív japán baromságnak" beállítva ezeket,és megtiltotta számomra a mangák megvételét,és animét is csak azt nézhetem meg,amelyiknek elolvasta az ismertetőjét (mondanom se kell,kb a vigyorgó kislány szintjén ragadtunk le, aminek ismertetőjében szerepel a "halál", "gyilkosság", egyéb szavak,az már számításba se jöhet. / bezzeg a dr.house-ra és az ncis-ra nem szól semmit - biztos nem ismeri.../ Nem szeretném átverni az anyukámat,tehát nem nézek azóta animét,csak keveset,amiket megenged. (nem valami izgalmas,de ez van).
Arról volt szó,hogy 17 éves korom körül majd újra beszélünk róla. Gondoltam simán kibírom,de azóta olyan sokjóminden jött ki,hogy gondoltam,ezt nekem muszáj megvenni (szó sincs függőségről, csak ezeket szeretem,ez a hobbim,nincs ebbe semmi rossz sztem...)
Azt terveztem,hogy majd elrejtem,csakhogy tavasszal költözünk,elég feltűnő lesz a dobozból kikandikáló nemtom hány kötet^_^

Osztálytársaim tiszta hülyének néznek,én nem akarok senkit átverni,nem tom mi legyen, anyukám meggyőzhetetlen...

A másik pedig szintén ide kapcsolódik: egyáltalán nem hiszem,hogy ez az egész arra menne ki, hogy majd ha nagy leszek,és dolgozok a japánoknak dolgozzak,őket istenítsem meg minden (az animéket/mangákat nem is feltéltneül külföldi piacra szánják). De ha már elmesélem az új cosplay (beöltözni anime karakternek, a speciális ilyen rendezvényen - animecon) tervemről, már mindjárt elfordul nem is érdekli. Azóta nem beszélek ezekről, de azért mégis jó lenne elmesélni, ha már egy helyen lakunk. Legalább oda még elengedxD
Télleg semmi bajom anyukám nagyon jófej,meg kedves,de ez ellen valamit tenni kéne,nagyon idegesítő már. (augusztus óta van ez^^)

szerintetek mit tehetnék?