beküldve: 2009-01-24 12:47:17
(#786) Válasz Mariko (#783) üzenetére
Zurelily
[ Addiktgyanús ]
Azt a baromságot meg hagyjuk, hogy "Én azért szeretem a yaoit, mert ezek a fiúk olyan bátran felvállalják a másságukat." Legyetek őszinték kislányok és valljátok be, hogy kicsit perverzek vagytok!

Bevallom! Töredelmesen bevallom! Szerk.: a 18 még kislánynak számít...? :P


Nyilván egy 15 éves (vagy még fiatalabb) lánynak (értsd: gyereknek) nem adnék a kezébe hardcore BL-t. A lightos verzióval természetesen semmi baj nincs, csak az a baj, ha egyszer valakinek megtetszik, a műfaj (meg főleg a fandom...) húzza magával. Általában így megy ez, az ember véletlenül rábukkan egy light BL animére / mangára / dj-re / fanficre, aztán végül, az ''utolsó stádiumban'' már minden jöhet, barán és drama cd-n keresztül a shota tentacle rape-ig... (Aztán a 4-chanról, secta-chan-ról, not4chanról nem is beszélve.)

Amúgy Mariko, ajánlom figyelmedbe az alábbi (angol) cikket, ha van egy kis időd, és kedved hozzá: nagyon szépen elemzi és magyarázza, hogy a nők miért is szeretik a BL-t. [Link]


Itt nem szeretném részletezni, de annak, hogy a japán nők szeretik a yaoit, pszichológiai okai (is) vannak. A nyugati fanoknál ezek az okok már nem annyira megalapozottak, bár ez ország és nemzetiség-függő.

Egy biztos: egy kislány NE olvasson / nézzen hardcore BL-t, nem egészséges.

Azt a tényt pedig mindenkinek ajánlom szíves figyelmébe, hogy a BL-t nem férfiak készítik férfiaknak, hanem nők nőknek, és a való élethez vajmi kevés köze van. Ezért az a BL mellett való érvelés, miszerint ''legalább jobban elfogadom / megismerem a másságot'' elég... hmm, megalapzatlan. A BL max elgondolkoztathat.
 
9/28 NEVER FORGET
új | válasz erre | moderátor
Szerk: 2009-01-24 12:50:50