beküldve: 2009-01-26 17:49:58
(#881) Válasz A mordályos nyul (#774) üzenetére
tre846
[ Rászokóban ]

Azt inkább nem mondom meg neki, hogy érdekelnek a japánok, meg a kultúra,mert ő utáljaxD

Mit lehet utálni egy idegen kultúrában? Pláne, hogy azért a japánok tényleg kulturáltak. Már az is baj, ha művelődsz? Úgy értem, hogy ha a mangák hatására kezdenél el komoly japán irodalmat olvasni, vagy nyelvet tanulni, az még direkt rossz? Bár ha már az sem jó, hogy angolul olvasol...

Amúgy mangát sem csak úgy lehet olvasni, ha megveszed. Ha gépen olvasod az majdnem olyan, mintha animét néznél...

Azt mondtad, hogy anyukád egyébként rendes. De az, hogy egy idegen kultúrával szemben ilyen szinten elutasító legyen, az nem vall valami széles látókörre már bocsi. Kardja van= agresszív harcolós? Gondolom rá se nézett. ^_^" Mert pont a lényeget nem látta meg egyikből sem. Hogy fogsz elboldogulni ebben a globalizálódó világban, ha nem ismerhetsz meg más kultúrákat? Legalább ez lehetne számára érv, vagy valami.

Egyébként a tanulás részében igaza van. Nem szabad, hogy a hobbid a tanulás rovására menjen, pláne, ha ezen az éven olyan sok múlik. A többiek már elmondták: be kell bizonyítanod, hogy nem romlanak a jegyeid, sőt, talán ezért még jobb teljesítményre is képes vagy. Egyezzetek meg, hogy ha jól sikerül az éved, visszakapod a mangáid.
(És a napi 2-3 óra tényleg nem sok, és ennél már csak több lesz. )


Amúgy itt egy cikk, ítéld meg, hogy ez vajon elég jó-e anyukádnak. :) [Link]


Hát a tanulás rovására biztos nem megy, mert amit nem olvasok az nem mehet
a kenshint sztem csak átfutotta,és láta,h csupa vér,meg levágott fejek, gondolom én.