nem rajzsuliba járok,nem is jártam soha...
Aki imád rajzolni az miért nem jár/t rajzsuliba?
Vagy annyira azért nem érdekel? Persze nem csak ott lehet megtanulni, de azért nem árt... Megoldható más mellett is csak annyi hogy nem kell tanulni, sima ügy... persze nem henyélni hanem rajzolni orrba szájba, vagy ahová tetszik
1.: Jártam volna, ha felvettek volna a Török Pálba.
2.: Jártam hasonlóba, de a rajz szakos osztályba (miután átvettek ebbe khm... rajzos iskolába) nem vettek át, mert ahhoz év elejétől oda kellett volna járnom.
3.: Nem szeretnék érte egyelőre pénzt kiadni, ha meg "hagyományos" rajziskolába mész, ott fél évig csak azt tanítják neked, hogyan húzz egyenes vonalat. Az meg a másik, hogy azok a tanárok (akik általában grafikusok vagy festők eredetileg) nem azt mondják, hogy "Hűűűű, ez tök jó, gyakorolj sokat, hogy még jobb legyél!", hanem rád erőltetik a saját stílusukat, hagyományos módszerrel tanítanak rajzolni, mondván, ez mindennek az alapja. Én nem tanultam soha rajzolni, mégis néha magasan kenterbe verem azokat, akik hosszú éveket töltöttek neves művészek mellett azzal, hogy megtanuljanak egy egyenes vonalat húzni.
4.: Aki tényleg neves művésztől akar tanulni rajzolni (mint pl. Szunyogi András grafikus művész), az nyugodtan megvehet egy ilyen tankönyvet, ahelyett, hogy még több pénzt ad ki, és eljár órákra, ahol lehet, hogy vannak, akik gyorsabban tanulnak, és velük fogják öszehasonlítani, amitől az embernek minden kedve elmegy. Anyám is vett egy ilyen könyvet, és 5 év alatt jó, ha 2x kinyitottam.
A nővérem se tanult rajzolni, mégis olyan portérakt tud rajzolni, hogy nem tudod eldönteni, hogy fénykép van előtted vagy grafika.
星さん