beküldve: 2009-02-01 21:03:35
(#800) Válasz wakka (#796) üzenetére
Hoshi San
[ Gyalog ]
Amint elnézem egyikőtök se fog sónen mangát rajzolni ennyi elhivatottsággal. Ahhoz hogy valaki valaki jó rajzoló legyen be kell fogadni a külső világ impulzusait és a saját képére kell formálni és úgy feldolgoznia hogy az neki előnyös legyen. Ha egy tanár "rád" akarja erőltetni a stílusát az nem azt jelenti hogy máshogy nem alkothatsz mint ő hanem hogy megmutatja neked hogy ő hogyan találta meg a saját útját. Ha ezt nem is mondják attől még ez a lényeg. Tehát meg kell találni ebben az útban azokat az elemeket amiket fel tudsz hasznosítani a továbbjutásod érdekében.

Amennyiben inkább tanulsz valami más hülyeséget mint ezt csak gratulálni tudok hozzá....XD talán ha atomfizikáról szeretnél képregényt csinálni biztosan nem árt de ezt valahogy nem hiszem.

Ha meg azt mondják hogy ez nem művészet akkor meg dögöljenek meg!!
csak mellékesen jegyzem meg hogy nem mások elért sikerességéből/népszerüség éből kell megélni, hanem valami olyanból ami csak a tied. ha ezt nem látják meg benned akkor nem tűnsz ki nekik abból a tucatból amit eddig láttak.

<-- ez mind magánvélemény/jótanács & no offense


Szerintem a mangarajzolás sikeressége nem azon múlik, hogy tanulsz-e rajzolni. Ha tényleg úgy szeretnéd csinálni, ahogy a fejedben elképzelted, akkor sikerülni fog. Én is sokszor elrontottam, és volt, hogy a hibákat csak hetekkel később vettem észre, de újrarajzoltam az aktuális oldalt. Nem érzem úgy, hogy szükségem lenne ilyen vagy hasonló segítségre. Ha megnézed bármelyik mangaka életrajzát (aki nem úgy tűnt ki, hogy egy nagy, neves mangaka segédje volt), akkor szerintem nem egyet fogsz találni, aki sosem tanult rajzolni. De gondolj a görög szobrászokra: nekik ki tanította a szobrászatot? Senki nem fikázza őket.... :)
 
星さん