beküldve: 2009-02-04 21:49:52
(#872) Válasz Night Angel (#871) üzenetére
wakka
[ Megszállott ]
Hmm...de ezek szerint wakka se érti a lényeget...mellesleg ő se gondolta, hogy én is lehetek túlzottan irónikus...na mindegy.

Én még mindig úgy tartom, annak ellenére, hogy az iskola, mint intézményesítetett tudásközpont ... nem feltétlenül fontos ahhoz, hogy valaki jól rajzoljon, vagy hogy legyen hozzá tehetsége.

Az megint egy más dolog ha az ember kikéri egy tanár, vagy ismerős véleményét -én is megteszem- , de abban nem hiszek, hogy amit ők mondanak az szent írás... nos én ezt így látom.

És csak úgy mellékesen szerettem volna megemlíteni, hogy az aki önerőből soha nem tesz semmit, az nem is tapasztalja meg a "munkád igazi gyümölcse, amit TE értél el önerőből" kifejezés örömét.De persze ez is csak saját vélemény, és tapasztalat...lehet más ezt nem így éli meg.



Akkor most elmagyarázom a lényeget. Az egész társalgás (ami most lényeges) onnan indult, hogy feltettem a kérdést miszerint ha valaki annyira szeret rajzolni mint ahogy ebben a topic-ban szemrevételezhető akkor miért nem foglalkozik vele "komolyabb" szinten, vagyis tanulja oktatási intézmény keretei között. Ehhez még hozzá is fűztem azt hogy ugyebár nem csak iskolában lehet megtanulni, de ha valaki hivatásos szeretne lenni, akkor nem árt ha intenzíven áll neki.
Miután sokan megosztották a közösséggel álláspontjaikat, nem arra ment ki a játék hogy egymást lenézzük és mindenhatónak képzeljük magunkat, hanem hogy egy téma keretében jobban megismerjük a másik személyét és hátterét, valamint nézeteit.
Hoshi san példának okáért nem feltétlenül érdekelt a klasszikus látványképzésben, rajzolni csak maga örömére rajzol és hogy megélhetését biztosítsa könyvelőként dolgozik. Annak ellenére hogy motívációink nem etszik egymást nagymértékben, még tökéletesen boldog lehet saját életével. Ha én lennék a helyébe, nem feltétlenül lennék az, ezért járom a saját utamat. DE anélkül hogy vitatkoznánk nem kerültek volna elő ezek a dolgok, így nem láthattam volna be hogy NEM tájékozatlan vagy antipatikus, hanem MÁS és nem tudnám hogy miért az.