beküldve: 2009-02-08 17:15:52
(#10950) Válasz Zoé (#10945) üzenetére
..,
[ True mangafan ]
Akkor minden kezdő fórumozó okulására íme pár kifejezés:
Smiley: ezek a jópofa arcocskák, mint pl.:
Természetesen nem csak ezek vannak, lehet ezeket karakterekkel is kifejezni, mint pl.: :) :( :P XD
LOL: Az angol "laughing out loud" kifejezésből származó mozaikszó, jelentése kábé: "hangosan röhögök". Akkor szokás írni, ha valaki valami vicceset mond.
WTF?:Az angol "What the fuck?" mondatból származó mozaikszó, jelentése kábé: "Mi a szar?". Akkor szokás írni, ha valaki értelmetlen dolgokat ír.
Duplapost: Ha valaki kétszer egymás után ír hozzászólást egy topikba úgy, hogy a kést hozzászólás között kis idő telik el. Ezt nem nézzük jó szemmel itt a MangaFan fórumon, erősen ajánlott a Szerkesztés gomb használata duplapostolás helyett.
Spoiler:Az angol "spoil" igéből jön, a szó jelentése kábé "elrontó". Akkor írjuk, hogy "ne spoilerezz", ha valaki egy manga/anime topikjába olyan információt ír, amelynek idő előtti közlése elrontja, tönkreteszi a befogadás élményét. Spoiler például elmondani, hogy ki hal meg egy adott mangában, vagy ki kivel jön össze, stb.
Ha mindenképp meg akarsz osztani valami spoilert a fórumozókkal, akkor használd a Spoiler-gombot a hozzászólás írásakor, így csak azok látják meg a spoilert, akik nagyon akarják és rákattintanak.
Offolás:Egy adott topik témájához nem kapcsolódó dolgok írása. Persze offolni szabad, érdekessé teszi a topikot, de a túl gyakori offolás káros az egészségre.
Erősen ajánlott offoláskor az OFF-gomb használata, így a beírt szöveg beszürkül.
 
új | válasz erre | moderátor
Szerk: 2009-02-08 17:16:41