beküldve: 2009-02-17 22:37:03
(#1006) Válasz .., (#1005) üzenetére
Sen17
[ Addiktgyanús ]
Köszönöm a válaszokat, igazából pont tőled vártam.

Szóval a MulitiLinerből csak egyet kell vennem és hozzá kis hegyeket? Must have! Holnap veszek is.

Ciao élménybeszámoló? Jöhet.


Tudtam én, hogy én vagyok a kiszemelt áldozat

Igen voltaképp így is lehet őket használni, mivel a hegyek és a betét is cserélhető, és így sokkal olcsóbban kijössz, csak lassabb lesz a munka a folytonos cserélgetés miatt, de kifejezetten pénztárcabarát módszer Mondja az, aki megvette mind az ötöt amire szüksége volt és ez csak utólag jutott eszébe

Cioa, szeressük csak vidéken olyan lehetetlen korrektül hozzájutni. Ugyebár két vége van, egy ecsetszerű és egy kis szögletes, ami kiszedhető is (bár asszem a másik is, csak nem vitt rá a lélek, hogy szétkapjam) mert ugyebár ez is után tölthető és cserehegyes is. Egy utántöltőt valami 17-szer lehet használni, szóval hosszú távon pár száz forintra jön ki a filc maga.
A legelőnyösebb tulajdonsága, hogy alkoholbázisú, tehát nem csíkozódik és hasonlók, de! Ha Ciaoval akarsz színezni, érdemes beszerezni egy Copic Marker tömböt is, ami 50 kifejezetten copichoz gyártott speciális lapot tartalmaz. Tényleg egészen máshogy viselkedik rajta a filc, mint egy műszaki lapon vagy bármi máson. Egyrészt a spécin nem üt át, a lap kevesebbet szív be, így takarékosabb is, és nem utolsó sorban sokkal szebb.
Továbbá: a színeket nem tudod összemosni, a finom árnyalatok kialakítására érdekes praktikákat kell alkalmazni (egyébként YT-n van egy két igen jó bemutató) illetve egy másik megoldás a Colorless Blender használata, aminek nincs semmi színe, de fel lehet vele szívni a papírról a már rávitt copic réteget, így ezzel lehet fakítani is, illetve a felvett festéket rávinni egy másik rétegre ezzel érve el a finom átmeneteket, árnyékolást.
Ja és ezeket az infókat köszönjük szépen Qvinak, aki nekem is megtanította a copic praktikáit
 
We've been dreaming But who can deny, It's the best way of living Between the truth and the lies.