beküldve: 2007-07-17 09:14:22
(#12) Válasz Joghurtus (#10) üzenetére
Lonewolf
[ Rászokóban ]
Én csak azt nem értem, hogy miért kell minden megjelenést valami rendezvényhez kötni? Nem úgy volt, hogy pl. az Árnybíró havonta megjelenő kadvány lesz?
Kövezzetek meg nyugodtan, de engem egyáltalán nem érdekel, hogy éppen milyen találkozó, vagy összejövetel van. Engem csak a mangák érdekelnének, de úgy néz ki, hogy azokhoz a bővülő kínálat ellenére egyre nehezebb hozzájutni.


Szerintem a válasz erre nagyon egyszerű. Anyagi és marketing okok. Ha te valamilyen könyvkereskedésben veszed meg a mangát, akkor abból a kereskedés igen szép haszniot húz, azaz "lenyúlja" a kiadót. (Persze nekik is meg kell élni valamiből.) Nem mellékes persze az sem, hogy ilyenkor a "teljes ár" mellett a kiadó egyösszegben jut nagyobb bevételhez a koncentráltabb kereslet miatt. A másik meg az, hogy a Mangafan egy eléggé "családias" beállítottságú kiadó, (Eddig így vettem észre.) és mint ilyennek adnia kell a megítélésére is. Mennyivel jobb az, ha odamész egy standhoz, ahol olyan emberek vannak, akik napról napra végigkövetik egy manga életét, születését és kedves, udvarias módon tudják közölni a rossz híreket is (Mint velem Csaba"bá" a conon... ), mintha bemennél egy boltba és:

-Jónapot. Van árnybíró 7. kötet.
-Ammegmi?? -csám - csám (az eladó épp reggelizik.)
-Japán képregény.
-Mivan, most ez a divat? -nyel
-.... Szóval?
-Nézd meg a raktárban a hátsó polc lába alatt, és ha ott vagy takaríts is már ki légyszíves...

Szerintem érezhető a különbség.
 
Mindig reméld a legjobbat, de készülj a legrosszabbra!