beküldve: 2009-03-18 15:40:56
(#16482)
Yaven
[ True mangafan ]
Sziasztok!

Ejj....csak véget ért a mai napi suli is, ráadásul nem is aludtam el az utolsó órán! Pedig a tanárnőnek nagyon kellemes, altatódalokat idéző hangja van, csak hát közben meg ott paráztam, hogy jövő órán ZH, én meg a fele anyagot nem vágom.
Másnak hogy telt a napja?

Amúgy a tegnapi témával kapcsolatban: Az a baj, hogy mostanság kezdünk úgy viselkedni, mint egy zárt körű csoport. Túl sokat kezdett számítani az a jelző a név alatt (pl. Új arc), meg a kor is. De azért ne felejtsük már el, hogy mindannyian újként és bénázósként kezdtünk. Igazságtalanság most szemetül viselkedni a noob-okkal. Persze engem is idegesít, amikor duplapostolnak, vagy úgy spoilereznek, hogy azt nem jelölik, de ilyenekért lehet szépen szólni és akkor nagy esély van rá, hogy be is fejezik.
Spoiler! Klikk ide az olvasáshoz.

A hülye megszólalásokról nekem az a véleményem, hogy mindenkinek joga van hozzá, hogy azt írjon ide, amit csak akar -addig, amíg avval nem bánt meg másokat, meg amíg témában van- ha éppen nem jön neki össze a post, hát semmi nem történik, max röhögünk rajta egyet, vagy nem vesszük figyelembe.
Persze mi is írunk néha értelmetlen baromságokat (én naponta többször is ), szóval ha ennyire elvárjuk az újaktól, hogy tökéletes h.sz.-okat alkossanak, akkor mutassunk jó példát mi is.
Mit értek ez alatt? Pl. el kéne hagyni azt a szokást, hogy hosszú postokat idézünk, majd a végére odabiggyesztünk egy-két szót. Aztán az is idegesítő, amikor a hozzászólás annyiból áll, hogy "sziasztok", vagy "hali", stb. Ok, hogy köszöntök, legalább mindenki tudja, hogy ki van itt, de azért még egy mondatot hozzá lehetne fűzni, hogy pl. ilyen vagy olyan napom volt.
A nevekről: szerintem ez is mindenkinek a magánügye -kivéve ha vulgáris. Azért valakit hülyének nevezni, mert nem tudott kitalálni vmi ütős nevet, eléggé dedós dolog. Ahhoz tudnám hasonlítani, amikor minket azért infantilisoznak le, mert mangát olvasunk.
A fiatalabb korosztályról: így 18 év körüli átlagéletkorral legyen már annyi felelősségérzetünk, hogy a "kicsiket" nem elhajtjuk, hanem megpróbáljuk a fórum helyes használatára nevelni őket. Azt meg nem lehet elvárni egy 10-12 év körüli gyerektől, hogy úgy fogalmazzon, ahhoz a témákhoz szóljon hozzá, mint egy 18 éves. Sokan vagyunk ezen a fórumon, miért ne férhetne meg egymás mellett több korosztály is?
Spoiler! Klikk ide az olvasáshoz.


Aztán ami még zavart: tegnap itt volt vmi új emberke és megkérdezte, hogy milyen nevet válasszon. Ha valami régi tag írta volna ezt, akkor biztos mindenki adott volna tanácsot, így viszont nem kapott választ. Ez azért eléggé gáz...
Összefoglalva: eszméljünk már fel, hogy ez egy fórum, ahol a "népesség" mindig változik; ne zárkózzunk el az új emberektől, hiszen anno mi is azok voltunk.
Spoiler! Klikk ide az olvasáshoz.


És akkor ahogy Fisivel mondanánk: tata effekt OFF.