beküldve: 2009-03-20 00:01:26
(#180) Válasz sakura021 (#178) üzenetére
Sen17
[ Addiktgyanús ]
Én is szeretnék mangát rajzolni!
Csak az a bajom hogy nem tudom mire.
Már 9 éves korom óta rajzolok ilyesmiket(tehát már nagyon megy(ki is van rakva egy könyvesboltban))és a sztori is megvan csak nem tudom hogy mire rajzoljam(rendes lap vagy csináljak magam mangakönyv méretű könyvet!!!!!!!
Ha valaki ötletet adna akkor mindenféleképpen írjon(léccíííííííííí íííííííí !!!!!!!!!!!!!!!!!)


Komolyan a papír a legnagyobb problémád?
Igazából bármilyen strapabíróbb műszaki rajzlap megfelel a célnak, de ha mondjuk a munka nagyobb része digitális a gyengébb papír is megfelelhet. Persze ez annak a függvénye, hogy mennyit radírozol, és milyen eszközöket használsz.
Annak a saját készítésű mangakönyvbe rajzolásnak én nem sok értelmét látom, tudod a kiadott dolgok is csak a nyomdában kerülnek könyv/füzet állapotba, senki sem rögtön a komplett kis kötetbe rajzol. Arról nem is beszélve, hogy a nyomott cuccnak általában a papírja is jóval gyengébb minőségű, mint amire korrektül rajzolni lehet. Persze kezdetnek rajzolhatsz akár egy simalapú füzetbe is vagy ilyesmi (én is pl. abba kezdtem, igaz akkor még csak magamnak rajzoltam, és inkább skiccszerű volt a dolog)

Ana-chan: Nekem is sokkal nehezebb meló volt egy one shotot összedobni, szintén a folytatás orientált alkotók közé tartozom, ezért is írtam, hogy esetleg érdemes pilot fejezettel is próbálkozni, ami ugyebár megállja a helyét egymagában is, de igazából próba, előkészítő a folytatásnak
Ami meg a karakter dizit illeti, tényleg jó az, amikor úgy sikerül a dolog, ahogy akarod, és sz'tem egyáltalán nem gáz ha egy kicsit legelteted a szemed a dolgon. Sőt... ha egy új karakter születik talán jár is neki ez a fajta figyelem
 
We've been dreaming But who can deny, It's the best way of living Between the truth and the lies.
új | válasz erre | moderátor
Szerk: 2009-03-20 00:08:48