beküldve: 2007-08-04 00:02:09
(#46) Válasz Hanon (#45) üzenetére
Csaba
[ Szerkesztő ]
Én meg ezzel értek egyet. Most nem törlöm ki a kommenteket, mindeki okulására, de:
- mielőtt segítséget kérünk, tájékozódjunk, hogy milyen segítséget nyújt a topik. az ilyesmit tényleg jobb barátokkal, stb. megbeszélni. Itt, mivel nem ismerjük a családi hátteret, nem nagyon tudunk segíteni.
- ha valaki nem ideillő segítséget kér, akkor nem lealázzuk, hanem "ez a kérés sztem nem ide való" választ írunk, vagy egyáltalán nem írunk semmit. Nem kell minden alkalmat megragadni, hogy tudassuk a (szerintünk) naivakkal, hogy naivak.
- a segítőkészségről, és egyebekről: nem szokásom ilyesmiben hozzászólni, de a másokhoz való jóindulattal közeledés olyasmi, amit ugyanúgy nem szabadna elveszíteni, mint a gyerekkori kreativitást. Az ok egyszerű: azok, akik bezárkóznak, az esélyét sem adják meg annak, hogy barátra/társra leljenek. Bizalom megelőlegezése =/= naivitás. Volt szerencsém (tényleg szerencse!) néhány nyitott embert ismerni, és én is ezt az utat igyekszem járni. Igen, sokszor átvertek, jónéhányszor estem arcra: de közben olyanokkal találkoztam, akikért megérte mindezt vállalni. De ez imho persze.
 
A szerkesztők élete nem csak játék és mese...