beküldve: 2009-05-12 22:49:36
(#380) Válasz Kuran Kaname (#378) üzenetére
Yaven
[ True mangafan ]
Ott a baj evvel a hozzáállással, hogy nem a trollkodást akarod befejeztetni, hanem a trollokat eltüntetni. Azért már legyen annyi beleérző képességed, hogy nem várod el a 11 évesektől, hogy a felnőttek szintjén írjanak, amikor mi sem vagyunk rá legtöbbször képesek.
Spoiler! Klikk ide az olvasáshoz.

Érthető, hogy valakinek el akarják mondani, hogy mi történt velük -ha már erre mondjuk nincs lehetőségük máshol. Ezzel nincs baj, csak a mértéket tudni kell. Ha meg nem tudják, meg kell tanítani.
A másik dolog meg; senki sem képes megjavulni egyik pillanatról a másikra. A fórum etikettjének elsajátítása bizonyos egyedeknél hosszabb időt vehet igénybe, mint másoknál. Ez amúgyis csak egy fórum, összeverődik néhány ember, azt örülünk neki, hogy hasonló az érdeklődési körünk. Mivel ez nem a te kreálmányod, semmi jogod nincs ahhoz, hogy bárkit is kitiltass innen (a Fórumszabályok-ld. megfelelő topic- többszöri súlyos megsértése persze más tészta).

A warnjaiddal az volt a baj, hogy csak 2x írtad őket, akkor sem következetesen, így nem vették komolyan. De azért remélem te is érzed, hogy a figyelmeztetés és IP címes bannolás között van még jó néhány opció.

szerk: Bence, ezek jók, csak megint ott a gond, hogy az érintettek nem érzik, hogy mi a sok.
Nekem lenne egy olyan javaslatom, hogy míg nem normalizálódik a helyzet, a smileyk használatát a post hosszúságához mérten korlátozzuk.
Pl.:
1-4 soros hozzászólás: max. 2 smiley
5-10 soros h.sz.: max. 4 smiley
11-20 soros h.sz.: max. 9 smiley
nagyon hosszú h.sz.: max. 14 smiley

(A sorkihagyást nem számoljuk sornak, a félsort viszont igen.)

A smileyba csak a színesen megjelenő "fejecskék" számítanak bele, pl. XD használatát nem számoljuk hozzá, csak ha több van belőle, mint a megengedett smileyk felének száma.
Példával: Ha van egy 10 soros postod, akkor beletehetsz maximum 4 db színes smileyt, meg 2 db írásjeleset.

A maximum nem azt jelenti, hogy annyit tegyél bele, hanem azt, hogy lehetőleg annál kevesebbet.

Természetesen lehetnek olyan különleges helyzetek, amikor a heves érzelmek kifejezésére nem elég ez a keret, ilyenkor eltekintünk a figyelmeztetéstől.

Ezen szabály betartását természetesen csak a Gyalogoktól felfelé lévő fórumozóktól várhatjuk el, bár a magukkal nagyon nem bíró új arcok/trollok helyes útra vezetésénél is hatásos lehet.
 
új | válasz erre | moderátor
Szerk: 2009-05-12 23:08:03