Emberek, valami hihetetlen hogy milyen igazságtalanságok vannak már esküszöm...
alister: miért bizonytalanodtál el?
Ma bioszon, kiselőadásokat kellett tartani választott témákból, ami nekem a vörös-zöld színtévesztés volt. Vagy 3 órát készültem vele, mert különböző helyekről gyűjtöttem plusz átolvastam, kivettem a lényeget, megírtam külön papírra a (2 oldalas) összefüggő szöveget, hogy a power point os előadásban képek és a jegyzeteléshez való szöveg legyen. Ez 3-3,5 órát vett igénybe...De legalább tudtam, hogy 5 ös lesz. Aztán ma előadom, és a tanár beleköt, hogy nem 3 perces volt, hogy a szem részei nem tartoznak ide(kikérem magamnak, azokat a szem részeket mondtam el, amin érzékeljük a fényeket/színeket, ami lényeges) meg az utolsó diánál(ilyen vizsgálat 8. ban volt hogy piros és zöld pöttyök közt a számok) elkezdi a tanár hogy most hallja először a színtévesztést... megjegyzem elmondtam hogyan keletkezik, hogyan öröklődik, milyen arányú férfiaknál nőknél, a fény útját, a színkeverést a csapokat és a pálcikákat is és mindent, de neki persze csak az volt... és azért mert én leírtam hozzá a szem részeit, akkor már nem is arról szólt az előadás amiről előadtam. oké 4 est kaptam, de ilyen munkáért sztem 5-öst kellett volna, sőt az osztálytársam, aki kivetített 3 képet, és összesen 4 mondatot makogott el, szintúgy 4 est kapott... hol az igazság?!?!
alister: miért bizonytalanodtál el?
*Légy bolond és vidám, mert mint tudjuk, a hülyeség fertőző!* :D