beküldve: 2009-06-10 10:19:42
(#2596) Válasz Al Bundy (#2589) üzenetére
Karez
[ Gyalog ]
Hurrá! Már csak az angol szinkron és angol felirat hiányzik róla - nekem az az angol szinkron jön be, amit már írtam: Zabuza-nak beszél Naruto. Fent van a tecsőn is a video.


Angol szinkron szvsz nem lesz!

Az eddig megjelent hazai anime dvd kiadványokon egyiken sincs angol szinkron!

Angol felirat meg pláne nem lesz, mivel ez egyszerűsített hazai kiadás lesz, így gondolom Elemental-ék nem nagyon fogják bevállalni az angol hangot és feliratot. (külön licensz is tartozik hozzá, ami csak a lemez árát növelné meg és azt gondolom egyikőtök sem akarja)

Nem beszélve arról hogy a hely szűkös, sokan szoktak panaszkodni hogy "mé csak 4.rész van egy dvd-n mikor az én letöltött verziómra még 20 rész is felfér?"
Ennek lényegében két magyarázat van:

- Licensz, ha az eredeti japán kiadó (jelen esetben asszem a tv tokyo) úgy látja hogy egy dvd-n csak 4.rész lehet, akkor annyi is lesz és ezt a licensz részlegbe is beírják. És ez érvényesül az amerikai kiadványra is. Természetesen lehet módosítani, nem egy hasonló esetet láthatunk (lásd Inuyasha későbbi dvd részei, trigun-on is egy lemezen 5.rész van stb.)

- Videók, hangok. Mivel a kiadó nem gyenge minőségű tv-rip féle divx verzióval dolgozik, hanem a legjobb minőségű videóanyagot kapják (H264) így a videók mérette is elég befolyásoló tényező, nem beszélve a hangokról is ami duplán is van! (eredeti japán, és a animax-es magyar szinkron) No már most, az én Bleach dvd-en egy résznek a videóanyagja 0,99 mb azaz közel 1 giga, a hangok pedig durván 32 x 2 mb-osak (pontosan nem tudom nem nagyon jelzi ki nálam), ezt az egészet ha összeadjuk és szorozzuk 4-el akkor kijön 6,56 Gb! Azaz egy mezei dupla-rétegű dvd lemezre van szükségünk a művelethez hogy meglegyen.

Félreértés ne essék, nem vagyok se munkatárs se szakmabeli ember, de azért ezt-azt tudok a dvd kiadások ügyes-bajos dolgairól.
(angol hang sztem maximum akkor lesz ha kiadják Blu-ray-en is , csak hát nem tudom hogy az Elemental elkezdené ezt a drága kiadást (valamint japánban sem létezik MÉG blu-ray kiadású HD Naruto vagy Bleach kiadvány) )
 
"I'm no hero, never was, never will be!" Solid "Old" Snake