beküldve: 2009-06-26 12:26:29
(#1824) Válasz Sen17 (#1816) üzenetére
Elnar
[ Megszállott ]

De hát az MS nem is arra van, hogy te megtanulj rajzolni Ettől nem leszel se több se jobb, csak lehetővé teszi, hogy olyan eszközöket, és módszereket használj egyszerűen és gyorsan, amikre amúgy errefele nem lenne lehetőség. Értem itt például a tone-okat, amiket itthon max jópénzért lehet behozatni külföldről, vagy a különböző macerás effekteket, amelyeket kézzel is meg lehet csinálni, de ritka sok időt vesz el (japánban persze az ilyen melóra tartják az asszisztenseket XD) Na de a lényeg, hogy a Manga stúdió nem egy oktató program, ami helyetted fog rajzolni, hanem egy eszköz, ami lehetővé teszi, hogy minden munkát meg tudj oldani te magad, digitálisan.


Okk, mindez szép meg jó. Bár szerintem először mindenki tanuljom meg normálisan rajzolni, és aztán mangásítsa. A manga/képregény redukció. Redukálni viszont csak akkor tudsz, ha tudod mit redukálj. //Lásd: Picasso bika sorozata// Effektere meg még mindig barátunk a fotosopp. Sőt, másra is. Nemegy ember azzal rajzol.

Ha jól értettem, akkor ez olyasmi mint a kiadványszerkesztő progik. Akkor meg még inkább rossz. ha csak sablonokból lehet dolgozni /márpedig a programok 90%a ilyen/ annak semmi értelme, sőt lehatárol. Maradjatok a kézi rajznál.

Lehet ezerféle variáció, sablonnal nem tudsz egyedit csinálni. Ráadásul ellustít agyilag. Mert soha nem fogsz benne pontosan olyat találni mint amit szeretnél. Emiatt egy idő után csak abban fogsz gondolkodni amit a gép enged...

Sry ha hosszú lett, és no offense. Csak tapasztalat.
 
"when you do things right, people won't be sure you've done anything at all"