beküldve: 2009-06-28 14:39:31
(#1845)
Piki
[ Új arc ]
Sziasztok!

Már egy ideje rendszeres olvasója vagyok az oldal mangarajzolós topikjának, most hétvégén szántam rá magam, hogy létrehozok egy Deviantart-os accountot.
[Link]
Végignézve a témát elég kispályásnak érzem magam mellettetek, így kérlek benneteket, vessetek egy pillantást a képeimre, és írjatok pár építő jellegű kritikát. Szerintetek belekezdhetnék egy mangába, vagy még további gyakorlásra lenne szükség?
Pár szóban magáról a rajzolás folyamatáról is. Tavaly májusban kezdtem rajzolni hagyományosan papíron, főként grafittal és tűfilcel, ezek általában előlnézetből rajzolt figurák voltak. Novemberben sikerült szert tennem egy digitális táblára, akkor próbáltam teljesen számítógépes munkára átállni. Sajnos így a vázlat sok helyen torzra sikerült, és lassabb is volt megrajzolni, így az utóbbi hónapokban a ceruzával papíron megtervez, majd táblával vonalakat kihúz és kitöltés a rajzolásom folyamata. Figurák rajzolásához Manga Studio-t használok, háttereknél Photoshop-al ismerkedem.
Doujinshi és fanart rajzolásától tartózkodok (lehet hogy nem kellene? ), egyedül egy Kira Yamato fejet rajzoltam még régebben. Ennek oka, hogy nem szeretném, ha nagyon befolyásolna/lemásolnék egy meglévő karaktert a képeimen.
Rajzolás fejlesztésénél van pár How to draw Manga és anatómia könyvem, illetve animék nézése közben, ha látok valamit a karakteren, ami tetszik (általában arc, testalkat, haj), azokat átveszem a stílusomhoz.

Bocs mindenkitől, hogy ilyen hosszú lett a hozzászólásom