beküldve: 2009-07-02 19:32:39
(#1877) Válasz Lawliete (#1876) üzenetére
Elnar
[ Megszállott ]
Az hogy tökéletesen otthon vagyok az erős túlzás. Inkább nem vagyok hozzá síkhülye. Valamicskét értek. Aki otthon van benne az Yaone.

No igen az arányok. Látom néhányan nem csak rajzolnak, de értik is. Mert az arányok a legfontosabbak. Nos. Először is: soha ne húzz meg egy vonalat se addig ameddig nem képzelted el, hogy fog illeszkedni a többihez. Úgy is mondhatnám: először "fejben rajzolj".
Mindig nézd meg újra és újra amit rajzolsz. viszonyíts egymáshoz, viszonyíts ideálishoz, viszonyíts magadhoz. Elvégre te is ember vagy, tehát emberi arányaid vannak. Bizonyos tűréshatáron mozog minden arány, de semmi nem lép ki belőle. /van akinek 6-szor fér a feje a testére az ideális 7,5 helyett, van akinek 8-szor, de olyan biztos nem lesz akinek 10-szer/ Tanulj meg pár fő arányt. Még jobb, ha nem könyvből, hanem élő emberekről.
Sokat segít, ha nem csak pozitívan, de negatívan is rajzolsz. Figyeld meg, az épp készülő dolog milyen alakokat metsz ki a térből /pl egy csípőre tett kéz milyen arányú háromszöget zár be a testtel/
 
"when you do things right, people won't be sure you've done anything at all"