beküldve: 2009-07-22 18:05:15
(#154) Válasz _gabi (#153) üzenetére
vadooc
[ Megszállott ]
De ha azt néznék, mit kérnek a legtöbben...


azért a kiadás ennél bonyolultabb. itt egy példa:
én Dragon Ball kártyákat gyűjtök és van egy ismerősöm akitől folyamatosan veszek. na most előfordult már olyan hogy felhívott hogy érkeztek új kártyák és lenne egy másik személy aki meg akarná venni. ilyenkor azt mondja hogy ha komolyan kellenek a kártyák akkor félreteszem neked, de ha nem akkor eladom másnak.
na most ezt a példát ültesd át a mangakiadásra.
Mangafan azért (is) szerezte meg a legnagyobb címeket, mert ő volt a legelső aki elkezdte a tárgyalásokat a japánokkal. ezután már nehéz olyan mangát kiadni, ami olyan kiadónál van akitől ők már vmit kiadtak.
amúgy meg így is iszonyatosan rossz a terjesztés Magyarországon. kb kétszer annyira gyorsan jöhetnének ki a címek mint most, ha a terjesztők rendesen fizetnének. rugalmasabb, gyorsabb, pontosabb kiadás lehetne...

amúgy az én meglátásom az hogy most felesleges egy nagy/híres mangasorozatot kiadni, mivel elég instabil a helyzet. még az sem biztos némelyik kiadónál hogy amit eddig kiadott az folytatódni e fog! ha nincs észnél az ember pillanatok alatt kifolyhat a pénz a kezéből és csődbe mehet. akár kis pénzben, akár nagy pénzben játszik.


A grafikát tényleg megnézi az ember


sokan itt meg is állnak és becsukják a kötetet majd elballagnak a pulttól.
 
http://vadooc.blogspot.com/ ~yuri love~
új | válasz erre | moderátor
Szerk: 2009-07-22 18:06:18