beküldve: 2009-07-27 18:06:34
(#1967) Válasz Menyus (#1960) üzenetére
Nagashi
[ Megszállott ]

Na, ez már valami.

Kis kritika a Hollowról ránézés alapján, ha megengeded.

A fejek néha eltorzulnak, a testek rendben vannak, bár a bő ruha miatt nincs sok mindent nézni az anatómián, de a pózok és a rövidülések jók. Néha a szemek bandzsítanak.

A panelvezetés kicsit kuszának néz ki - harcról van szó, kardpárbajról. Namármost, a karakterek csapkodás közben beszélnek, majdnem minden panelen összeér a kardjuk. Ha nem mutatod meg időnként, hogy suhintanak, akkor úgy néz ki, mintha a kardjuk folyamatosan összeérne, csak az emberek mozognának körülöttük.
Hiányolom a bemutató képeket is, amik jelzik a karakterek helyzetét egymáshoz harc közben. Egyszóval kellene szerintem néhány szünet-panel, ahol a karakterek esetleg csak szuszognak, vagy távolabbról nézve, ordítva suhintanak. Viszont a kameraállások kellően mozgalmasak és a dolgok jól vannak elhelyezve, és kellő kicsinyítés mellett az oldalak is szépek.

A kontúrok viszont túl vastagok, és hiányolom a rendes tónusozást. A keresztezős (ikszelős) tónusok nem állnak jól a shounennek, szóval szerintem állj át tusos tollrajzra (vékonyabb, pontosabb vonalak, enyhén változó vonal) és ha akarsz, tónusozz gépen, persze ez csak tanács.

A szövegek viszont kifejezetten zavaróak voltak. A betűtípus nem passzol a rajzstílushoz, és jóval vékonyabb, mint maga a kontúrok - ilyen betűkkel nem tudnád lekicsinyíteni. Ami pedig hiba: "*mászik*". Ne írd, hogy mászik, hanem jelezd, mutasd be, hogy mászik, kicsoda, hol. Ez elég gyakori hiba kezdőknél, mint például AnimeStarsban kiadott próbálkozásoknál. Olyat pedig ember nem mond, hogy "Valami ostromolja a tetőt" inkább azt, hogy "valaki van odafenn.".

A weboldal viszont nagyon rossz, nem a te hibádból (bár a zene zavaró) hanem inkább a szolgáltatóéból. Ha komollyá válik a képregényed, inkább készíts egy oldalt ComicPress-el, de én átállnék másra, amilyen hamar csak tudok, mert mlapnak borzalmas képnézegetője van.

Remélem nem voltam bunkó és segítőkész kritikát adtam... Ígéretes a munkád, sok sikert.
 
"People never grow up, they just learn how to act in public." -Bryan White