beküldve: 2009-07-29 10:51:30
(#1983)
Hella
[ Rászokóban ]
Naozo: A rajzaid jók. DE! Sietősen rajzolsz, mikor ránézek a rajzodra olyan érzésem van, mintha futás közbe gyorsan firkantottad volna. Egy szép rajzba több időt kell belefektetni.

A színes árnybírós rajzodon látszik a legjobban mire is gondolok. A háttér elég csúnyácska lett, mivel vonalazva színeztél, nem egyenletesen nyomtad rá a ceruzádat. Nem baj, ha a hátteret hanyagabbul dolgozza ki az ember, mint az embert/fő karaktert, de ekkora minőségbeli különbség ne legyen. E mellett a rajz nem színes, hanem színezett. Egy szín nem egy darab árnyalatból áll. Ha a háttered piros, akkor találjunk benne egy kis sárgát is, lilát is. Attól lesz a kép izgalmas.

A "reggeli rajz" is jó lett bizonyos szempontból. Azonban ismért használom kell a de szócskát. Hol a lány többi testrésze? Én most bele tudom magyarázni, hogy a sárkány feje, teste kitakarja, viszont ha jobban belegondolok, akkor a lánynak gumiból kellene lennie, hogy oda tudjam képzelni. Vagy nincs alsó testrésze?! E mellet nem is derül ki, a rajzot milyen állásból kell nézni. Mert se fektetve, se állítva nem tudom rendesen elképzelni. A lány frizurája ad egy kis kiindulási pontot, de akkor sem jó a lány testtartása. S ezen a rajzon érezni a legjobban a kapkodásod eredményét. Összedobottságot érzek a rajzon.

A második árnybírós rajzod lett talán a legjobb. Szép a "lény" alakja, a vonalak finomak. Már csak egy kis árnyékolás hiányzik róla amitől 3D hatása lenne, de az most nem olyan egetrengető hiba. :)

Pár szóban a rajzaidról: nagyon jó úton haladsz, ha kicsit több időt fektetnél bele, vagy több türelmet, máris értékesebb rajzokat készítenél.