beküldve: 2009-07-31 14:58:00
(#2038) Válasz Kiome (#2037) üzenetére
Nagashi
[ Megszállott ]
Manga Studio

Fuj.

Természetesen nem tökéletes írás, de semmi sem lehet az. És, hogy miként lesz ebből manga? Már vannak rá ötleteim is. Ppersze nem szóról-szóra ugyanaz lesz, mint a novella, kicsit elveszek belőle és kicsit teszek hozzá. De erre a kérdésre a legyegyszerűbb válasz, hogy mindent lehet. Tehát bármiből lehet mangát, képregényt csinálni, csak ügyesnek kell lenni.

A zenét meghallgattam, hát, nem pont ilyet képzelnék mellé, de végülis passzol hozzá.

Az a baj vele, azért nem mangának termett történet, mert szinte az egész belső monológ vagy a monológ magyarázata nélkül értelmetlen részlet (pl a zokni).
Így az egész illusztrált próza lesz, lesznek érdektelen képek, mellettük szöveggel, egy egész képregény ilyenekkel elég unalmas lesz, túl sok szöveg esetén az olvasóban meg megfordul a gondolat, hogy ne ugorjon át "unalmas részeket" (Ami rossz.).
A Sin City megoldotta a karakterek belső gondolatainak levezetését, nagy és kidolgozott/expresszív bemutató képek mellé, mintegy a margóra írta a belső szöveget, és ez jó is volt, de ott volt cselekmény is, pörgő, dús cselekmény, és egy monológ se tartott tovább 3 oldalnál (2-2 képpel).
A novelládban nincs cselekmény, nem lesz mit illusztrálnod.
Egy egész mangát erre építeni nem jó ötlet, hidd el nekem.

A számban amit küldtem: A dalszöveg volt a lényeg, nem a zene. A dalszövege nagyon hasonlít a napi rutin leírásához.

 
"People never grow up, they just learn how to act in public." -Bryan White
új | válasz erre | moderátor
Szerk: 2009-07-31 15:17:49