Szerintem neked még el kell olvasnod pár mangát, és megnézned,hogy átlásd a sokoldalúságát, a Chibik fontos részei az oldalnak, kifejezik az adott karaktert, a hátterek pediglen azért maradtak így le:1. mert itt most a karakter a lényeg és nem volt olyan jelenet, amiben szükség lenne a közegre2. ez egy romantikus történet lesz, sok filózással.
Tudom ajánlani Rumiko Takahashi műveit, vagy a Fushigi Yuugi alkotójának remekműveit, vagy gondolati manga az Ai-ren is, jah és 3. a manga nem azért manga hogy amerikai Comic stílusa legyen,mint a Death Notenak mert az már teljesen átbillent, a MANGa stílus lényege,hogy minél kevesebb vonalból építs fel egy arcot, és a háttér kidolgozatlansága mellett az arc kidolgozattlansága is fontos része az egésznek, mégis kifejező és élvezhető, így van egy arcnak karaktere..
A nagy mangarajzolók is ezt ismerték fel és nem kellett túlragozniuk a részleteket.De ez csak az én véleményem..
Bocs
Tudom ajánlani Rumiko Takahashi műveit, vagy a Fushigi Yuugi alkotójának remekműveit, vagy gondolati manga az Ai-ren is, jah és 3. a manga nem azért manga hogy amerikai Comic stílusa legyen,mint a Death Notenak mert az már teljesen átbillent, a MANGa stílus lényege,hogy minél kevesebb vonalból építs fel egy arcot, és a háttér kidolgozatlansága mellett az arc kidolgozattlansága is fontos része az egésznek, mégis kifejező és élvezhető, így van egy arcnak karaktere..
A nagy mangarajzolók is ezt ismerték fel és nem kellett túlragozniuk a részleteket.De ez csak az én véleményem..
Bocs
Biztosíthatlak, eléggé értek a mangához, és nem szükséges engem oktatni.
A chibi az lustaság. Értem én, hogy a komikumhoz szükséges néha, de a te oldalaidon egyszerűen túl sok van belőlük, megspórolod a karakter kidolgozását velük. Na mindegy, ízlés dolga, de még a romantikus vagy komikus történetekben is jó lenne bemutatni a karaktert egészében. Főleg ha az az első oldal, és a főszereplőről van szó.
A háttér az kell. Nem azért, mert éppen haszna van a jelenetben, hanem hogy megmutassa, hol vagyunk. A te első kockádon van pár darab párnát jelző vonal, de azt már az olvasóra hagyod, hogy kiderítse, hogy ez valszeg egy ágy a karakter hálószobájában, feltehetőleg egy házban. Ráadásul egy oldalon belül többször is helyszínt váltottál, ami annál fontosabbá teszi több-kevesebb bemutató képet.
A "manga stílus lényege" nem az, hogy kevesebb vonalból építs fel egy arcot. Az arcok stilizáltak és kifejezőek, de nem verseny minél igénytelenebbül rajzolni, ez nagy hülyeség és nem tudom, honnan szedted ezt. (mert igen, nálad a főhős arcáról a közelképen kívül igénytelen a lineart, és látszik a lustaság. Erre nincs kifogás, főleg az újrahasznosított, semmiben lebegő deszkán futkosó lány ami nagyon szembeugró)
Ráadásul nagyon sietsz a történettel, a paneleid között nincs átmenet, a kézzel írott szövegek átgondolatlanok és rosszul vannak elhelyezve. (Ezt főleg a "Na mi van enni?" sosemhallott mondat és az az ALATT elhelyezett kérdőjel példázza legjobban)
A postodban nem vitáztál velem vagy érveltél ellenem, ehelyett csak nekemugrottál, hogy én biztos milyen alulképzett vagyok képregényügyben, ha rosszat szólok a mangádról, ami kétségtelenül csúcsszuper és megkritizálhatatlan.
"People never grow up, they just learn how to act in public." -Bryan White