beküldve: 2009-08-11 11:16:57
(#2160)
Elnar
[ Megszállott ]
Na, 9 oldallal arrébb megtaláltam Holci rajzait.
Azt kell mondjam hogy összességében nem rossz.

Pár momentum:
- a téglafal. Ami valójában téglából kirakott gátoldal, mint ami nálunk is van az utca végén. Fal akkor lenne, ha a függőleges fugák függőlegesek lennének, mint a járdaszegélynél látszódik.

- Inkább axonometriában rajzolsz mint perspektívában. Nem olyan nagyon nagy baj, mintha nem éreznéd a teret, de merevvé teszi a képet.

- a második panel fája kicsit "közel jött". Ha talaj közeli nézőpontot választasz, lentebb kerül a horizont. Ebben az elnyújtott képkockában is látszódna már. Én kb az első sor szöveg alsó határára húztam volna be. /és mondjuk a háttérben lehetne az első képen szereplő lépcső alja, minegy viszonyításként/

-A 3. panelt először nem értettem, honnan jön a fény, mert lehagytad a srác mügül a füvezést //ha jól értelmezem a fűben fekszik, kezét a Nap elé tartva/ Valószínűleg délben, mivel pont függőlegesen esik rá az árnyék. Ekkora fényerősségnél nagyobbak a kontrasztok. A kezet nem csak besatírozni, de teljesen feketére is lehetett volna.

Egyébként Andzsinszannal értek egyet /ismét/: a szövegeket buborékozd. Már csak azért is mert a buborék alakjával sok mindent meg lehet határozni /narráció, beszéd, gondolat, kiáltás, háttérzaj.../
Amúgy meg látszik hogy átgondoltad. A kopások a járdaszegélyen meg a lépcsőn, a cipzár fogai.. szóval ki van ez dolgozva. Jól elkaptad a merengő tekintetet is.
 
"when you do things right, people won't be sure you've done anything at all"