beküldve: 2009-09-04 13:44:05
(#1064)
Elhaym
[ Megszállott ]
Kresley Cole: Vámpíréhség

KRESLEY COLE világhírű sorozata megérkezett. A számos országban bestseller regényeket fergeteges akciók, ördögien szenvedélyes szex és lenyűgöző szereplőgárda jellemzi. A Vámpírok alkonyat után sorozat az olvasókat egy varázslatos és démoni világba vezeti, ahonnan nincs visszaút.

Nyáron egy új sorozat ( Halhatatlanok alkonyat után) első kötetét jelentette meg az Ulpius. Sorozat jelenleg 6 kötetből és egy novellából áll.

A vámpír horda 150 évnyi pokoli kínzása után, Lachlain, a Lykae (vérfarkas) klán királya kiszabadul fogvatartói kezéből. Bizonytalan, tele gyűlölettel mégis megtalálja társát egy finom és törékeny vámpírban, aki után már 1200 éve vágyódik. Emmaline Troy a félénk, mindentől óvott félig vámpír félig valkyrie fiatal életében először (még csak 70 éves) utazik Párizsba, nagynénjei féltő védelme elől, hogy információt gyűjtsön szüleiről. A dühödt Lykae elrabolja és egyik pillanatban gyengéden viselkedik vele, ám amikor ráébred, hogy vámpír, őrjöngeni kezd…
Lachlain, a klán félelmetes fejedelme több ezer éve keresi azt a nőt, aki a legenda szerint lecsillapítja forrongó dühét. Lachlain maga a tökéletes férfi: gyönyörű, okos, szenvedélyes, de elátkozott, aki minden teliholdkor vérfarkassá változik. Egy nap Párizsban rátalál egy diáklányra, aki szülei halálának ügyében nyomoz, és bár ösztönei azt súgják, hogy Emma az igazi, mégis minden porcikája tiltakozik ellene. A titokzatos lány ugyanis vámpír, a vérfarkasok ősi ellensége. Lachlain mégsem bírja legyőzni a vér szavát, elrabolja a lányt, és ősi birtokára viszi. Útjuk során nemcsak Emma szerelmét kell kivívnia, hanem az őket üldöző vámpírokat is le kell győznie, akik maguknak követelik a lányt mint fajtájának utolsó képviselőjét…

Cole egy komplett világot alkotott ami vad és szenvedélyes, tele különleges karakterekkel : valkűrökkel, vámpírokkal, vérfarkasokkal, lidércekkel, zombikkal stb. Mindenkinek megvan a saját háttértörténete, ellensége. Könyv nagyon szórakoztató, szereplők is kedvelhetőek. Érzelmek, ellentétek remekül vannak ábrázolva. Könyv végig olvastatja magát, élvezetes, jóval több mint egy szimpla romantikus sztori. Szereplők személyisége remekül kivan találva. Vannak baddas szereplők pl Regin, aki elég sok szlenget használ, káromkodik. Lachlain vonzó, férfias. Emma bájos és félénk. stb. Emma és Lachlain viszonya is érdekesen van tálalva. Könyv végig izgalmas.

De sajnos hiába van benne sok pozitívum nem egy Ward. Wardnál sokkal szerethetőbbek a szereplők, emberibbek. Hátterük, lelkiviláguk kidolgozottabb. Ott illik a karakterekhez a káromkodás is. Jellemfejlődés is aprólékosabban van kidolgozva. Wardnál jobbak a poénok, drámaibb. Sokszálú történet miatt izgalmasabb. Érzelmek bemutatása is sokkal jobb. Cole karakterei nem hagytak bennem annyira mély nyomot. Pl Lachlain csak a vége felé vált szimpatikussá, eleinte nagyon kiábrándító volt a sok káromkodása. Pl az első szeretkezés közben is azt mondta, hogy most megba..za Emmát.

Könyv ennek ellenére nem okoz csalódást, érdemes elolvasni. Bár Wardhoz gyengébb, de a sok vámpíros és fantasy történet között mégis kiemelkedő. Eladási listát most épp Ward 6. kötete vezeti.

9 pont

Következő kötet még ősszel megjelenik. Címe: Vámpírszerető

Évszázadokkal ezelőtt egy lidérces éjszakán Sebastian Wroth vámpírrá változott. Telve gyűlölettel és örök magányra kárhoztatva nem sok értelmét látja az életnek, amíg egy gyönyörű és veszedelmes teremtés el nem jön hozzá, hogy megölje. A Dermedtszívű Kaderin két imádott leánytestvére a vámpírok áldozatává vált, azóta a valkűrnek nincsenek érzései. Mégis valahányszor találkozik Sebastiannal, újult erővel támad fel benne a kéjvágy, és képtelen véghezvinni küldetését. Sebastian és Kaderin menthetetlenül egymásba szeretnek, és közösen titokzatos ereklyék nyomába indulnak ősi sírokon és katakombákon át, akár a történelmet is újraírva, hogy elnyerjék az örök boldogságot. Ám eljön a pillanat, amikor Kaderin választásra kényszerül; szerelem vagy család, élet vagy halál.

Ősszel még indul pár új sorozat az Ulpiusnál, reméljük azok is sikeresek lesznek.

Gena Showalter a The New York Times és a USA Today bestseller szerzője, akinek könyvei lélegzetelállító izgalmakat hoznak a fantasy és a romantika rajongóinak egyaránt. Az írónő két sorozattal debütál 2009 novemberében az Ulpius-háznál (Lords of the Underworld, Atlantis). Előbbiben démonok lesznek a főszereplők .

Sherrilyn Kenyon októberben fog debütálni.
Egy férfi, akit arra kárhoztattak, hogy örök élete során több ezer asszony szeretője legyen. Julian mindent tud a nőkről; miként szóljon hozzájuk, mi a lelkük kulcsa és legfőképpen, hogyan tüzelje fel a testüket. Ám Julian átkozza azt a napot, amikor büszke spártai katonából szerelmi rabszolga, dicsőséges hadvezérből vágyakozó nők szexuális játékszere lett. Másnak a gyönyörű testek, a kéjes női sikolyok elérhetetlennek tűnő vágyak, neki véget nem érő kínok. Egy napon Grace Alexander hívatja a szexrabszolgát, hogy kielégítse vágyait, de a fenséges asszony – oly sok nő közül először – felfigyel a büszke férfira, és kettőjük szerelme talán még a szörnyű átkot is megtörheti…
A paranormális romantikus regények királynője, J.R. Ward, és Charleine Harris mellett a legnagyobb név a műfajban. Az Álomszeretővel induló Sötét Vágyak Vadászai sorozata a műfaj legnagyobb sikersorozata, regényei pedig világszerte több, mint tízmillió példányban fogytak eddig, és uralják a sikerlistákat. Kinley MacGergor néven Magyarországon is népszerű kosztümös romantikus regényeket ír.

Jeaniene Frost:
Senki sem hisz a vámpírokban. Catherine azonban tudja az igazságot. Anyját egy vámpír erőszakolta meg, ezért bosszúból a félvámpír lány évek óta üldözi az élőhalottakat, hátha egyszer a tettes is horogra akad. Egy nap azonban óvatlanul besétál a vámpír fejvadász csapdájába. Bones az egyik vámpírmester, akit gyilkos horda üldöz, így ajánlatot tesz Catnek; együtt talán legyőzhetik a hordát és felkutathatják Cat apját, de ahhoz a lánynak előbb osztoznia kell Bones sorsában; vámpír harcossá kell válnia.

Jeaniene Frost Cat és Bones vámpírvadász-sorozata fergeteges sikert arat a vámpírrománc rajongóinak körében. Humorral, érzékiséggel és hihetetlen izgalmakkal teli könyveit felejthetetlen karakterekkel népesíti be. A Cat és Bones páros egy csapásra világhírű lett, a sorozat pedig vezeti a sikerlistákat.

Lesz mit olvasni ősszel is.
 
Blogom:http://elhaym.wordpress.com, ( Tavaszi szezon szavazás.) MAL:kedvencek és jelenleg nézett animék: http://myanimelist.net/profile/Elhaym Olvasom:http://moly.hu/tagok/elhaym