beküldve: 2009-09-04 18:21:41
(#28580)
Yaven
[ True mangafan ]
Zoé, Gaboo: persze mindenhez hozzá lehet állni ilyen nemtörődöm módon, csak éppen akkor mi lenne a világgal?
Ez most nem a hentai beszüntetése melletti kampánybeszéd, mert az tényleg fura és megvalósíthatatlan lenne.
De amikről itt szó van, azok súlyosan addiktív dolgok. Attól, mert egy ember hibát követ el és rászokik egy káros dologra (ez lehet drog, pornófilmek, erőszakos számítógépes játékok és még sorolhatnám), attól még nem kell leírni. Nyilvánvalóan szerencsések vagytok, hogy nincsenek az ismerőseitek/családtagjaitok között függő emberek, (vagy csak nem jöttetek rá eddig) különben sokkal beleérzőbben nyilatkoznátok e kérdésben.
Az a baj, hogy sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a függőség ugyanúgy betegség, mint mondjuk az influenza. Ha az előbbi kialakulását meg akarjuk előzni, akkor utóbbiét miért nem? Ugyanígy: ha az előbbi gyógyítását támogatjuk, utóbbiét miért nem?
Persze mint ahogy sok más dologban, itt is a mértéken van a hangsúly. (Kivéve a drogok.) Kellő erkölcsi/önismereti tudással az ember ki tudja szűrni, hogy meddig építő jellegű valami és mikortól romboló már. De ha pl. nem tudnátok, hogy valaminek káros a hatása, akkor mi gátolna abban, hogy kipróbáljátok, majd függővé váljatok? Ezért lenne szükséges, hogy a média ne szűretlenül dobjon minden sz@rt a nézőkre, azt hangoztatva, hogy mindent szabad. Aztán meg ha már kellően a padlón van valaki; mindenki széttárja a karját, hogy ő döntött úgy.
Hát nem pont erről írtatok Ti is?
A másik dolog meg: a teljes szabadság eszméje szép dolog, csak éppen nincs értelme. Mert azok, akik nem tartják be a szabályokat, vagy másnak vagy maguknak okoznak kárt. Nincs harmadik út.
Remélem gondolkodtok ezen egy kicsit, mert tényleg ijesztő volt már, amiket írtatok. (Egyébként ha látnátok valakin, hogy öngyilkosságot akar elkövetni, hagynátok, hogy megcsinálja -mivel az ő élete, az ő döntése-, avagy lebeszélnétek róla -mert ha oda vetődtetek, akkor kötelességetek megmenteni az életét-?

És a hentai témáról: úgysem lesz ebből a beszüntetésből semmi, habár a népesség csak nyerne azon, ha a csápos és egyéb beteges műfajok eltűnnének. Szerintem.

És bocs a hosszú postért.^^"

 
új | válasz erre | moderátor
Szerk: 2009-09-04 18:23:39