beküldve: 2009-09-16 15:17:43
(#92) Válasz Rosett (#91) üzenetére
Shaun
[ Megszállott ]

Had ajánljam a Mondo e havi számát. Bele van írva hogy mi minden kell ahhoz hogy egy mangát te a kezedbe vehessél magyarul.
1:A CC-t japánul írták szóval amint kész van ott már ki is adhatják. Ott azért lett hamar kiadva a 8 kötet.
2: Nem biztos hogy látja a Mangafan hogy sírsz a CC-ért, de ha látnák is nem tudnak mit tenni ellene. Én is 1 óra alatt kiolvasok egy mangát, de akkor sem tudnak naponta mangát kiadni. Fölösleges bőgni.
3: Egyszerre kiadni az összes kötetet lehetetlen
4: Ahhoz hogy itthon kezedbe vehessed a CC-t, a Mangafannak jogot kell vásárolnia, lefordítani a nyersanyagot, a nyersanyagot szlengesíteni, vagy magyarosan megfogalmazni, majd beilleszteni a mangába. Ha nem fér bele a szöveg a buborékokba, akkor retusálni, vagy átszerkeszteni kell. Ezek után jön a borító, bár a mangafan ugyanolyan borítóval adja ki mint az eredeti.
Egy manga sorozatba belefogni rizikós, mert a jog sokba kerül és kockáztatni kell, mert nem biztos hogy sokan fogják venni. Amúgy meg olvastam, hogy a Japán üzletemberek akiktől meg kell vásárolni a Mangafannak és egyéb kiadóknak a nyersanyagot jogot stb. eléggé harapósak. Lassan küldik el az anyagot stb.
+ itt vagyunk mi, akaratos olvasók, akik követeljük a sok mangát a Mangafantól. Nem lehet könnyű nekik.
+Gazdasági világválságot élünk. Most minden nehezebb.
+5-6 év alatt valószínűleg kijön az összes CC. Nem tudom, elég idős fan lehetsz ha addigra már temetőben fogsz feküdni...
+És most képzeld el hogy minden kötetnél ezek vannak, és most is van pár megkezdett sorozat. És vannak akik még 5-10 új sorozatot követelnek... Szerintem ha az Irodalomtanár holnapra 15 oldal fogalmazást kérne, és nem adnád be addigra, ő is föl lenne háborodva hogy mikor adod már be. Ehhez hasonlísd a dolgot.

Egyébként is manga csak nagyobb eseményekre szokott kijönni. Pont ezek miatt..


 
What do you want Bronn? Gold? Women? Golden women?
új | válasz erre | moderátor
Szerk: 2009-09-16 15:30:46