beküldve: 2009-12-30 12:50:39
(#568) Válasz Yaven (#567) üzenetére
Souichiro
[ True mangafan ]
Tegnap kezdtem el nézni a Gantz c. animét és 2 epizód után abba is hagytam. Iszonyat jó az egész (rajzolás, karakterek, történet); végig feszülten figyeltem az eseményeket, csakhogy roppant nyomasztó volt.
A Light-szerű főszereplő-féleség már kezdettől fogva irritált, de ezt pozitív dolognak tekintettem; sosem árt, ha egy szereplő erős érzelmeket vált ki a nézőből.
Na de hogy egy embert kivéve mindenki nemtörődöm és a velejéig romlott, az már kicsit sok volt. Az elején például a metrós jelenetnél kifejezetten tetszett, hogy mindenki valósághűen gyáva és öntelt volt, de aztán a készítők eltúlozták a dolgokat; sokszor öncélúan (ill. gondolom ez tetszik a kiszemelt felnőtt férfi célközönségnek) raktak bele erőszakot minden jelenetbe.
Összességében ez egy nagyon jó alkotás, csak kérdés, hogy van-e értelme nézni, mert azon túl, hogy a világ brutális oldalát mutatja; nem sok mindenről szól. Valaki aki már látta végig tudna esetleg hozzászólni?

Lelki egyensúlyom helyreállítása végett aztán tegnap éjszaka még megnéztem 12 résznyi Lovely Complexet is. Kellemesen könnyed, vicces anime, ami csigalassúságban halad, mégis élvezthető. A kedvencem ugyan sosem lesz, de az unalom elűzésére tökéletesen alkalmas.


A Gantz-ról érdemes tudni: az anime és manga verzió között van,na meg lesz is eltérés.Ha teheted,akkor a mangát is olvassad az anime részeivel haladva.
Nekem kifejezetten tetszik benne a karakterek stílusa,mindenki önző,túl akarja élni ezt a "játékot" és ez végett képesek bármire (és itt speciel nem a metróra váró emberekre céloztam).Am meg a valóságot próbálja a készítő a nézőknek bemutatni,az emberek milyenek is valójában.Belerúgnak a másikba,lenézőek,beképzeltek ,sokak számára nem is létezi kilyen,hogy kűlvilág,elvannak a saját kis univerzimukban-

Most gondolj bele,ha előtted vki beesne a sínek közé,Te beugranál,hogy megmentsd az életét? Még én sem tudom,hogy mit tennék...talán igen,talán nem.

Kei Kurono hűvös,Kato Masaru pedig ilyen kis béna karakternek tűnik,de a valóságban majdnem fordított a helyzet (ők ugyebár a "főhősök").

Ha elkezdted,akkor egy megnézést már megér sztem,tipikus felnőtt alkotás,lesznek benne "nyugisabb" részek is.Na meg az első 2 rész alapján éppenhogy az alap szituációról tudunk meg vmit.A jó részek csak ezután kezdődnek.Tulajdonképpen egy "játékról" fog szólni az egész,ahol vagy te ölsz,vagy téged ölnek le.

Spoiler! Klikk ide az olvasáshoz.
 
B'z no... B'z no... B'z no LIVE-GYM ni youkoso!