beküldve: 2010-03-11 16:37:18
(#1353) Válasz Lumana (#1347) üzenetére
Horsee
[ Megszállott ]
Souichiro: Van itt néhány francia gyűjtemény, egész szépek, jó nézegetni, hogy kinek mennyi mangája van :)
[Link]


Én ezt ismerem: [Link]. Itt is vannak szép méretes gyűjtemények.

Horsee: Fuh, akkor vajon mibe fogom beleerőszakolni azt az Azumangát? A nagyobbakhoz majd kérek kölcsön Öcsikémtől képregény tasikat, még jó hogy ő azokat gyűjti!
És ez a válasz a Soul Eaterre is, mivel Öcsikém nem tud franciául ezért azokat a mangákat amiket valszeg ő is olvas majd inkább angolul veszem meg. Sajna most bajban vagyok, mert a Freesiát meg a Shikit megvették a franciák, mindjárt ki is jönnek, én meg nem vehetem meg, mert a tesóm is fixen kivi lenne rájuk.


Áhá, már értem. :)

Amúgy amellett, hogy a franciák gyorsabbak a kiadásban még olcsóbbak is és persze jóval közelebb is vannak! Ilyenkor úgy örülök, hogy franciát tanultam!


Hát nem hátrány, de bevallom őszintén nem szeretem a franciát. Visszataszító nyelvnek tartom. De ez az én személyes véleményem. Én "csak" angolul tudok. Tanultam áltsuliban 5 évig németet is, aránylag jól ment (bár a németet se szerettem), de középiskolában áttértem az angolra, amit nem bántam meg. A németem eléggé elkopott az idők folyamán, mára csak néhány szavas szókincsre apadt. Tervbe van véve a spanyol is, mert tetszik a nyelv. Nemrég nézegettem és eléggé nagy falatnak tűnik, fel is tettem magamban gyorsan a kérdést, hogy tényleg akarom ezt?

A decemberi szám azért érdekelne, mert jár hozzá a Wolf and Spice novel eredeti borítója is. Megpróbáltam megrendelni, de nem tudták nekem beszerezni, a Trillianban se kapható, Amazonról meg nem merem megrendelni használtan, mert lehet h nincs benne... Szóóóval, arra szeretnék kilyukadni, hogy ha esetleg, véletlenül talán-talán nincs rá szükséged nagyon szívesen megszabadítanálak tőle, persze ellenjuttatásért cserébe


Ööö, ne haragudj, de nem szívesen válnék meg tőle. ^^""" Egyébként próbáld meg a comicsinvestet is, hátha be tudják szerezni.

Slam Dunk most érkezik még, és akkor azzal is beérem az amcsi kiadástt! REALtől picit tartok, nekem a kereskocsis sportolók kicsit kemény témának tűnnek..


A Slam Dunk örök. Kár, hogy ilyen sokáig hányattatott sorsa volt az USÁban. Egy kis kiadó elkezdte kiadni, utána a VIZnek elég sokat kellett várni rá, hogy újból megjelentethesse (a joglejáratot meg kellett várniuk, mégha becsődölt is az a kis kiadó). Most viszont stabilan kéthavonta jönnek ki az új kötetek. A szingapúri Chuang Yi-től lenne jó megszerezni (ők már végig kiadták angolul és védőborítós). Dehát ezt szinte lehetetlen beszerezni. A spanyolok kezdték el most a sima kiadás után a perfect edition-t (kanzenban). Ezért is érdemes lenne megtanulni spanyolul. :) A REAL témája elég kemény, ez így van, viszont ugyanúgy beszippanthat, mint Inoue-sensei más mangái. Viszont ez egy elég lassú lefolyású manga.

Első??? Hm... Sztem az Árnybíró volt az első :) Az után kaptam rá arra, hogy meg is vegyem a mangákat, addig csak a neten olvastam őket. Meg mondom őszintén, szégenlem de nem emlékszek mi volt az első angol mangám... magamat ismerve bizti valamelyik shoujo :P


Velem is ugyanez a helyzet. Áh, már nemsoká' vége. Még két kötet(+gaiden). Nem baj, utána jöhet a MarchStory vagy a Defense Devil, az alkotók új munkái (bár előbbiben csak a rajzoló működik közre).

Amint lesz rendes polcuk máris pakolok és lövök pár képet! :)


Várjuk!

Update: ma végre megérkezett a B.Ichi első kötete. Ez a Soul Eater mangakájának első műve. 4 kötetes, és végre birtokomba került az összes, yeah!

Spoiler! Klikk ide az olvasáshoz.