beküldve: 2010-03-29 16:22:09
(#1371) Válasz Horsee (#1370) üzenetére
Lumana
[ Addiktgyanús ]
Sajnos igen. Éppen ezért szerintem ne olvass előre, haladj az amerikai kiadással.
Így legalább olyan 3-4 évig még élvezhetem a jó történetet! De nem fér a fejembe, hogy lehet elrontani egy sztorit ennyire a végén? Remélem csak túlreagáltad :)

Szőrszálhasogatás, de: Idén "csak" 34-ig jut el a kiadás. Az utolsó (37.) kötet 2011 májusában jön ki. Bár tény, hogy az igazi vége a 34-es kötetnél van.
Hmm, kár érte, mármint olyan jó tempóban haladnak vele, reméltem hogy idén végzünk. Május? Az csak egy év, nincs is olyan vészesen messze, addig legalább a szakdogával is meg az államvizsgával is megleszek, és az uccsó kötettel koronázom meg az egészet!
34esnél vége? Eljutnak a Christmas Bowlra? Ilyen hamar!? Hm.. és mi van abban a maradék 3 kötetben? El ne mond! Mostmár kivárom

Pedig de! Furcsállom is, mert baseball témájú manga eddig még nem nagyon jelent meg odaát. Októberben jön az első kötet, persze baromi lassan fogják kiadni, amerikai szokáshoz híven.
Veled érdemes beszélgetni, legalább mindenről értesülök :) Mostmár azt is tudom, hogy mikor jön az első kötet... bár lehet hogy inkább neten elolvastatom az Öcsémmel az egészet én meg beszerzem franciául a sorozatot!

Szerintem a H2-t, Touch-ot, Jinbét, Rough-ot és gyakorlatilag az összes többit is elkezdheted felvásárolni franciául, ugyanis a Cross Game-en kívül reális esély nincs, hogy más is megjelenjen az USÁban. A Cross Game is kisebbfajta csoda. Ezt is csak azért vállaták be, mert nagyon friss. 80-as, 90-es évek Adachi mangáit tuti nem fogják kiadni. Erre még nagyobb összeget is tennék. Lévén a VIZ nemhogy Adachi, de más szerző 80-as, 90-es évekbeli művét nem kezdte el a közelmúltban. A H2 meg nem is rövidségéről híres, a maga 34 kötetével, de a Touch is 26 kötetes.
Tudom, tudom, de egyenlőre nincsenek betervezve, még nagyon sok cím áll előttük a listán, plusz ha el is érek hozzájuk csak részletekben tudom majd megrendelni a sorozatokat, szóval addigis szurkolok, hátha kiadják angolul is őket.

Áhh, előbb várom, hogy leessen az első piros hó. Még a franciák se vették meg, gyakorlatilag pár (japánhoz nagyon közeli) ázsiai ország kivételével sehol se jelent meg eddig. What a shame! A mit kéne kiadni... topikban már felvetettem, de nem hinném, hogy bevállalná bárki is. Egyrészt a témája, másrészt a rajzolása (bár nekem tetszik, de nem hinném, hogy a többségnek is) valamint a hossza (75 kötet) és eleve az, hogy kb 5 kötet kell, mire beindul, a többség meg 1-2 kötet után dönt a manga további sorsáról.
A rajzolással nem lenne baj, sztem elég shounenes, de a sztori elég hosszú, szal együtt kell érezni Goroval (jó néha engem is idegesít :P) vagy legalább a sportot szeretni kell ahhoz, hogy kitarts végig a mangával. Amúgy engem pont az első pár kötet fogott meg, azért olvasom, nézem még mindig
Jó lenne ha valamilyen európai kiadó venné a bátorságot és megvenné, esküszöm kapásból nekiállnék és megtanulnám a nyelvet! xD

Na ez nekem nem jött be. A szereplők idegesítenek. Tudtad, hogy a mangakája nő (ettől még persze lehetne jó, de szerintem sajnos nem az)? :)
Ajj, még a főszereplőt megértem, hogy nem kedveled, Mihashi a kis vinnyogós, de a többiek olyan.. aww :3
Sejtettem néha hogy nő a rajzoló, a karakterek miatt, de a túl részletes játékmenetek mindig elbizonytalanítottak. Köszi az infót
 
lumana.wordpress.com
új | válasz erre | moderátor
Szerk: 2010-03-29 16:25:11