beküldve: 2010-08-27 11:35:35
(#3407) Válasz Travis (#3406) üzenetére
vadooc
[ Megszállott ]
Pedig jelenleg ezekkel a "neverending" sorozatokkal lehet a legjobban szerepelni a piacon, ez mutatja jól, hogy a pár éve még folyamatosan újdonságokat hozó és lelkes kiadók közül mostmár csak a Mangafan képes a sorozataik új részeit kiadni, a többiek csak a mély vízben kapálóznak. Vagy szerinted a Vad Virágok, a Mangattack vagy a Delta olyan kiváló helyzetben van? Aki szerint igen az menjen szemészetre.


Akkor kezdjük ott hogy ennél jóval több kiadó adott ki mangát. És arról se feledkezzünk meg hogy az Agave is készül kiadni első mangasorozatát. (gondolom ez neked nem újdonság, mivel tisztában vagy a magyar piaccal/helyzettel)

Vad Virágok kiadó köszöni, de jól megvan. A sorozataik meglepően(!) jól mennek, pedig csak manhwák. (nem árt olykor több könyvesbolt sikerlistáját megnézni. elsősorban akkor érdemes amikor a kiadók beszállították az újdonságaikat és hogy azok hogy állnak a listán. nem pedig az ezer éves köteteket kell lesni!) Az eddig megkezdett sorozataikat vagy befejezte vagy pedig be fogja fejezni. Részben szerintem azért is mennek jól a sorozataik, mert olcsó, pedig színes oldalak is szoktak lenni.

Fumaxot ki is felejtetted, akik a hazai piac 2. legnagyobb manga-kiadója. Természetesen ők is befejezték az összes futó sorozataikat vagy pedig be fogják fejezni. BL mangák közül pedig a leghíresebb alkotókat vonultatja fel (pl Hinako Takanaga és a hamarosan megjelenő kötet szerzője).
A Hetalia pedig korunk egyik legnagyobb őrülete világszerte. Hiszed vagy sem, ez van.



nagyobb licenszel rendelkeznek mint társaik, sokkal többe kerül, mint pl. egy koreai manhwa, vagy egy oel manga forgalmazása (hogy a "többiek" kínálatába is belenézzünk), és ez több okból is lehet, leginkább azért, mert ezek a sikeresebb/ismertebb mangák külföldön


Ez ennél sokkal bonyolultabb. De röviden és lebutítva:
12 kötetes noname manga Shueishától ugyanannyiba került, mint a 12 kötetes híres Death Note manga a Shueishától, ha mindkét címet ugyanannyi példányba nyomják.
És az sem mindegy hogy hogy kell fizetni a jogdíjat, mert pl van hogy egy egykötetes mangára már előre ki kell fizetni a teljes jogdíjat, míg egy sorozatra csak apránként. Szóval lehet hogy egy kiadó többet fizet egy egy kötetes mangáért mondjuk a Kadokawa Shotennek, mint egy Shueishától megszerzett híres sorozat első x kötetére.



A lényeg, hogy akármennyire is kockázatos dolog, az élő példának látva a hazai piacot, ebből lehet jelenleg legjobban fennt maradni a vizen, ha nem akarunk elsüllyedni. És nem akarunk, ezt nagyon jól tudja a Mangafan is.


Tehát úgy gondolod hogy akik híres mangákat adnak ki azok tudnak a legjobban fent maradni? Én úgy tudom hogy egyes Mangafan címeknél mérföldekkel híresebb az Angel Sanctuary és a Berserk is vagy éppen a Gravitation. Hiába híresek és nagy címek....


ha ezután még nem békültél ki a tényekkel.


Milyen tényekkel?? Te csak a saját véleményedet írod le mindenféle valóságalap nélkül, mint egy rajongó ahogy látja kívülről a dolgokat. Vagy tán tárgyaltál már japánokkal címekre? Netán tisztában vagy a szerződési feltételekkel? (amik ugye minden kiadónál változó) Vagy tán árultad kisebb-nagyobb rendezvényeken a kiadók mangáit amiből egy kicsit is leszűrhetnéd hogy mennyire fogynak? Még mielőtt ugyanezeket a kérdéseket feltennéd nekem elárulom hogy a válaszom mindegyikre IGEN. Szinte az összes nagyobb mangakiadó kért már fel arra hogy áruljuk a cuccait ha nem tudtak megjelenni az adott rendezvényen. De elárulom hogy annak ellenére hogy több rendezvényre is levittük a Mangafan köteteit árulni, még abból sem lehet leszűrni reálisan hogy melyik címe mennyire megy valójában. Tippelgetni lehet, de én pl azt hittem hogy az Árnybíró megy nekik a legrosszabbul aztán amikor árultunk többen vették mint pár híres címet. Szóval a találgatások egyáltalán nem mérvadóak. Még egy konkurens kiadó sem lát bele a másik "életébe" hogy hogy áll, nemhogy egy szimpla rajongó....
 
http://vadooc.blogspot.com/ ~yuri love~