beküldve: 2010-08-27 16:03:56
(#3414) Válasz Rocky (#3412) üzenetére
Travis
[ Rászokóban ]
Nyilván ti is évek óta követitek a hazai manga megjelenéseket, akkor tudhatnátok, hogy én arra értem az "aszály" állapotot, hogy míg pár éve mindenki lelkesen dobálta folyamatosan az arcunka az új sorozatokat, köteteket, addig mára ez lett:

A Delta Vision mindenki számára tiszta, hogy befürödtek a Trigun-al, nem is akarják folytatni a Maximummal. A Berserk, a Sámánharcos és az Angyalok menedéke kötetek pedig csigalassuságba estek, és szintén kérdéses, hogy meddig leszenk kiadva.
Ez senki ne mondja nekem, hogy jó állapot. Lehet, hogy mellette megannyi mást adnak ki, de biztos nem ez áll a háttérben, hogy szüneteltetik a manga részleget, hanem az, hogy visszaesett a kereslet. Előkészületben sincsenek az új kötetek.

A Vad Vriágok elismerem, egy rossz példa volt, ugyanakkor új kötet már ők is hónapok óta nem adtak ki, pedig a Vízisten... és az Usagi könyvekből van bőven válogatni. Lehet majd őszre kihozzák őket, reméljük.

A Fumax-ot nem véletlen nem említettem, ők tényleg tartják a maguk tempóját, lényegében az egyetlen új manga sorozat (+ egy yaoi) itthoni debütje is tőlük származik idén, Október 2-ig legalábbis.

Itt van még a szerencsétlen Mangattack, akik véleményem szerint teljesen belebuktak a sok oel mangába, a sok olcsóságba, ami már a kutyának se kell, hiába 300 forintos akcióban vesztegetik, amilyen lelkesek voltak, mára teljesen felszámolta őket. Vagy mondom úgy, hogy nem valószínü, hogy egyszer is a Gravitation végére érjenek - ameddig süket fülekre találnak, és nem szólnak magukról egy szót se, addig biztosan.

És akkor elérkeztünk a Mangafan-hoz, mivel ennyi a hazai Manga kiadói piac. Őket mindenki ismeri, a sorozataikat, a megjelenéseiket, a terveiket stb... mindenki számára tiszta lehet, hogy ők a legbiztosabb hátterü manga kiadó itthon.

Összefoglalva és lezárva ezt a témát, én nem azt mondtam, hogy itt meghalt a Magyar manga piac, és nem is azt, hogy sorra mennek tönkre a kiadók, egyszerüen csak azt, hogy visszaszorultak a megjelenések, több okból is, és ezen nem változtat az, hogy egy lelkes újonc is ki akar adni mangát. Tegyék azt, ennek csak mindenki örül, de ez nem változtat azon a tényen, hogy nincs minden rendben.

Lehet nem tetszik, ha valaki vészmadárkodik, de ez van, előbb-utóbb mindenki észre fogja venni.
 
..the Kombat is Reality, your fate is a finality, I never use Babalities, that's just not my mentality.
új | válasz erre | moderátor
Szerk: 2010-08-27 16:07:52