beküldve: 2010-09-19 21:58:49
(#40488) Válasz Hanon (#40487) üzenetére
Yaven
[ True mangafan ]
Ha a múlt őszi MondoCont, meg az Animekarácsonyt sem vesszük Connak, akkor ennyi erővel akár az összes vidéki Cont is csak "valaminek" lehetne tituálni. Attól még, hogy előbbek csak 1 naposak voltak, még ugyanazokat a programokat kellett összeszervezni. Szóval nem értem, hogy az miért ne lenne Con? A kevés ember miatt? Mert akkor a tegnap-mai MatCon sem Con.

Igen, múlt évben volt a 3 napos NyaCon, az elmaradt székesfehérvári Con, meg az első Mondocon (+az anyázások, hogy a Mondo miatt nem lett vidéki Con), és decemberben az Animekarácsony. A HoldfényCont már idén nyáron tartották meg, viszont ez nem ütközött más cégek érdekeibe. (Meg tudtommal a Mondo+Holdfény társaság jól megvan egymással.)

Abban teljes mértékig egyetértek, hogy túl sok Con van és rá kéne térni vmi átláthatóbb rendszerre, hogy az ember előre tudjon szervezni. Szvsz az évi 4 Con lenne az ideális; minden évszakra egy. Ebből pedig 1 mindig lehetne vidéken.
A legjobb meg az lenne, ha a MAT belenyugodna a helyzetébe és megpróbálna együttműködni a Mondoval, hogy legyen a Conoknak vmi kultúrális része is. (Értem ez alatt a teaszertartás, kimono és egyéb bemutatókat, versenyeket.)

Necrokid: megértem amit írsz és persze szíved joga így érezni. Számomra a Hungexpo jelenti a jó emlékeket, én ezt a helyet látom olyan idillinek, mint te a PeCsát.