beküldve: 2010-10-06 00:48:25
(#682) Válasz Dark-san (#659) üzenetére
v3g374
[ Rászokóban ]

Bocs, de én a manga vásárlói réteget nem a zsebpénzből megélő tinik alatt értem, akik hetente váltogatják a kedvenceiket.
A példák létező címek, csak nem neveztem nevén őket. Mindenki utánuk tud keresni.

Yaven: Nyilván egy Kocsikame vagy Jojo nem biztos, hogy megtérő befektetés lenne, ámbártor ki tudja igazán, ehhez kell a demográfiai felmérés. Az eladási listákat pedig a One Piece vezeti már hosszú évek óta és a számok nem nagyon változnak. Nagyon okos húzás volna Pl. most a Fairy Tail is (csak hogy már néven is említsek egyet-kettőt), mert nagyon népszerű, és elég jó eladásokat produkál, ahhoz képest, hogy csak egy One Piece klón.
Ne értsd félre, nem akartalak oltani, de aki kicsit ismeri a japánokat, az tudja, hogy a mangák és animék éppen mindent csak épp nem a japán kultúrát jelképezik. Épp azért népszerűek ott, mert másak, mint a sajátjuk. Külföldiesek ugymond. És nem vesznek nyugati képregényt, mert miért vennének. Van nekik elég az országon belül is.
Egy olyasmi mint a poke meg az inyu nem is élhet sokáig, mert minősíthetetlen "alkotások". A poke japánban is csak a játékok miatt népszerű. Az inyut annyira nem ismerem, de eléggé népszerűnek tűnik idehaza is.

Egyébként nincs gondom a lány mangákkal, mint említettem, legalább a pénzem megmarad. :)

dimenso #676-ban pedig mondott valami nagyon okosat, amire érdemes lenne figyelni. :)


*Hiányzó OFF pótolva. A moderátor*

 
új | válasz erre | moderátor
Szerk: 2010-10-07 17:56:16