beküldve: 2010-10-23 22:28:00
(#1330) Válasz vadooc (#1327) üzenetére
LazaRé
[ Gyalog ]


Én mondjuk nem nagyon nézem a csatornát (most már vagy 1 hónapja csak M1, RTL klub és TV2 csatornánk van, mert visszamondtuk az előfizetésünket), de ettől függetlenül előrelépésnek tartom hogy legalább van és játszanak animéket (is). Bezzeg amikor otthon éltem akkor nyálaztam hogy milyen jó másoknak hogy este nem a Cool TV jön be hanem az Animax, mert akkor lett is volna időm éjjelente azt nézni hétköznap is. Most már más helyzetben vagyok, ritkán néztem amikor még volt. Ettől függetlenül határozottan jónak tartom hogy van Animax Magyarországon és a mai fiatalok nincsenek olyan kényszerhelyzetben mint annó én tizenévesen hogy csak német csatornákon (ha a szolgáltatójánál egyáltalán volt, mert nálunk egy idő után már elvették a német RTL II-t) nézhetett animét vagy pedig az RTL klubon.


És tök jó, hogy van manga is, azt se külföldről lehet csak beszerezni. Meg ha szarkaztikus akarok lenni akkor áram meg melegvíz. hip hip
Nyilván kompromisszumokra van szüksége a csatornának, hiszen nem brazil szappanoperákat játszik, ami "mindig, mindenkinek, mindenhol" kell, de tény és való, hogy pl. az én szemszögemből nincs előrelépés, ahhoz a "kőkorhoz" képest, amit említesz, mert amikor lehetőségem adódik, hogy letegyem a fenekm a tv elé animaxot nézni a logón és a reklámokon kívül 90%-ban nem animét kapok. Ez persze lehet az én hibám, hogy szar az órarendem, túl pedálozós szakra járok, de én nem azt a szolgáltatást kapom, amit várok... ne adj Isten elvárok.
Pl. ha azt vesszük, hogy rendben van ez a megkötés, hogy x%-ban élőszereplős filmeket/műsorokat kell adniuk, miért teszik hétvégén főműsoridőbe? Vagy rendben tegyék, de miért masszívan egy, 2 órás blokkba?
Az hogy végre van anime csatorna, szerintem nem azt jelenti, nah akkor kuss legyen mindenki örül, ez van kész, ezt kell szeretni. Hanem, hogy hip hip van egy alap, amiből lehet építkezni, lavírozva a néző igények és a szerződések feltételei között lehetőleg egyre jobban kielégítve a nézői igényeket. És ha már itt tartunk ebből a szempontból visszasírom az "A+", lehet, hogy négy anime ment rajta nyolctól háromig rogyásig, de csont anime volt. (az már tényleg egyéni vélemény, hogy az egész "dizájnja" jobban tetszett ez a mostani nekem túl amerikás.. tudom most már egy szép kis hálózat része vagyunk)