Nekem a Kensin volt az egyik első animém/mangám, úgyhogy egy kicsit elfogult vagyok vele kapcsolatban :). Mindenesetre spoilerbe teszem a véleményemet, hátha valakit nem érdekel a sok szöveg, vagy inkább saját tapasztalatai alapján akarja megítélni a sorozatot .
Első pozitívum: befejezett sorozat, tudom hány kötetre és mekkora költségre számíthatok. Amit még szeretek benne, az a szép, igényes grafika, a felismerhető szereplők (nincs mindenkinek egyforma feje, hajviselete), a hátterek is részletgazdagok, a magyar kiadás és fordítás is rendkívül igényes. A többé-kevésbé történelmi háttérre épülő történet is nagyon tetszik. És bár a legtöbb esetben a felmerülő problémát végül valamilyen (kard)csata dönti el, általában nem az "ő a jobb és kész" alapon dől el a csata kimenetele, hanem megmagyarázzák, hogyan találnak a szereplők sebezhető pontot a látszólag tökéletes technikákban. Igazából csodálom hogy volt képes Vacuki ennyiféle vívómutatványt kiagyalni ebben a hosszú sorozatban .
Ami számomra negatívum: nekem néha sok az érzelgősködés ebben az ölni-nem ölni témában, illetve Kensin elég kiszámíthatóan játssza a jófiú szerepét, Kaoru meg határozottan idegesítő tud lenni néha. (Szano és Megumi viszont határozottan feldobja a sorozatot, nekem ők a kedvenceim )
Ami számomra negatívum: nekem néha sok az érzelgősködés ebben az ölni-nem ölni témában, illetve Kensin elég kiszámíthatóan játssza a jófiú szerepét, Kaoru meg határozottan idegesítő tud lenni néha. (Szano és Megumi viszont határozottan feldobja a sorozatot, nekem ők a kedvenceim )
日の出の煤を遥かへ吹き飛ばして、 月夜の錆をかきわけて。。。