beküldve: 2008-07-21 14:09:19
(#530) Válasz Horsee (#528) üzenetére
Mariko
[ Megszállott ]
Nos, nem tudom, hogy elolvastad-e amit írtam, de pontosan erre akartam rávilágítani. Az átlagos vásárló valóban nem törődik az átírással, a régebbi hc fanok viszont előnyben részesítik a hepburnt (tisztelet a kivételnek). Aki csak pár száz emberre saccol, azt nem hiszem, hogy komolyan kéne venni. Itt nem a Nana-fanokra gondolok, hanem általánosságban, manga/animefanokra.

Azért írtam azt amit, mert nem értettem, hogy mit keresnek a Nana eladási adatai ebben a topicban. A keményvonalas fanok meg a vásárlóknak csak egy részét jelentik és még közülük se ragaszkodik mindenki a hepburnhöz, pl. én is nagy ívből teszek rá, hogy hogyan van egy manga átírva.

Bár tudni kell, hogy a legtöbb animefan nem vesz mangát. A személyes ismerőseimnél látom ezt. Olyan is van, aki csak magyar mangát nem vesz.

Sorry! Animefan helyett inkább mangafant kellett volna írnom. Az olyanokra céloztam, akik már a magyar kiadványok megjelenése előtt is ismerték a műfajt vagy nevezzük akárminek.

Már többször is bebizonyosodott, hogy itthon nem egészen (nem minden esetben) úgy működik a hype és a reklám, mint külföldön. Itthon a kevésbé sikeres kiadványok is szépen fogy(hat)nak, illetve a jól reklámozottak kevésbé.
Shoujo-ból pedig rengeteg van (bár tény, hogy nem mind manga). Érdekességképpen: Az AS pedig az 5. helyen szerepel a listán és kb egy időben jöttek ki. Arról nem is beszélve, hogy a Mondóban lévő reklámból megtudhatta mindenki, hogy valójában hepburn-el jött ki, mégse tántorított ez vissza senkit se a vásárlástól. Épp ellenkezőleg. És most ott tart a manga, ahol...

Aki ugye kiad 700 Ft-ot egy animével, mangával foglalkozó újsárga, az már fan, és ők inkább a hepburnt szeretik, szóval ez nem érv.
Az AS alacsonyabb eladásáról meg annyit, hogy az ugye nem kapott semmilyen reklámot, egyik újságban se volt hosszabb cikk róla, ráadásul korhatáros és a témája is visszatetszést válthat ki, így természetes hogy kevesebb fogy belőle.

A shoujo hiány az lehet, hogy csak az én heppem, de engem nem elégítenek ki a sablonos kis szerelmi történetecskék. Persze ez egyéni szoc probléma, nem kellett volna felhoznom.


Szerk: Nem kívánok háborúzni, mint fentebb írtam én nem fogom egyik átírás pártját sem.
 
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik.
új | válasz erre | moderátor
Szerk: 2008-07-21 14:13:08