beküldve: 2008-08-06 18:29:56
(#1129) Válasz scarcrow (#1127) üzenetére
v3g374
[ Rászokóban ]
Valami az én szememben nem attól lesz tucat termék mert sokan veszik hanem mert az álltalad említett kreativitás nagyfokú hiányát mutatja ellenben hozza a széles réteg által is befogadható kliséket...

Nagyon keverodnek itt a dolgok es ez egy egyaltalan nem egyszeru tema.
Ha mangarol vagy masneven kepregenyrol beszelunk, akkor mar eleve feltetelezzuk az igen magas szintu kreativitast. Miért is? A kepeket ugye meg is kell rajzolni, ami mar eleve egy igen kreativitast igenylo feladatkor, de egy manganak még tortenetben is kreativnak kell lennie, kulonben nem fogjuk olvasni. (Nyilvan nem olvassuk el a hamupipoke tortenetet sem 3 kulonbozo iro tollabol, mert mar ismerjuk a tortentet.) Tehat a kepregenyipar nem osszehasonlithato kreativitasban sem az altalad emlitett filmiparral, sem pedig az iroi (konyvek) kreativitasaval. Azonkivul nem ertem milyen klisekre is gondolsz tulajdonkeppen. Ha errol van szo, nekem inkabb az animeklisek jutnak az eszembe. (lanyok vetkoznek, mire a fiuk orrabol spriccel a ver)
Szoval milyen klise is van egy manapsag nepszeru mangasorozatban? En az alapvetoen minden mufajban jelenlevo kozhelyeken kivul nem latok mast. Keress manapsag egy olyan muvet, ami teljesen mentes a kozhelyektol. Szerintem nem fogsz talalni. Minden egyes manga egy uj tortenetet mesel el nekunk.
(Apropo nem vitazok vagy kucakoskodok, csak probalom megerteni a nezopontodat.)