beküldve: 2008-08-06 19:39:57
(#1134) Válasz scarcrow (#1131) üzenetére
v3g374
[ Rászokóban ]

DE... ...


Egy filmen dolgozik 50+ sot 100+ ember tehat alapbol nem osszehasonlithato a ket medium. (Kepregeny 1-5 fo.) Abban viszont tevedsz hogy kepregenyt csak rajzolni kell. Ha csak ennyi volna, barki (aki jol rajzol) tudna kepregenymuvesz lenni es nem volna ennyi doujin rajzolo, mert mindenki konnyeden rajzolna jo kepregenyt. Ha jol ertelmezem amit mondasz, akkor itt alapvetoen problematikas a ralatasod, miszerit azt gondolod egy mangat megrajzolni nem kerul semmibe csak technikai jartassag kerdese, ami ezek szerint egy tanulhato dolog volna. Eleve a rajz egy kreativitast igenylo feladat (nezzuk meg a festmenyeket es a festomuveszeket ugye) a manga (es azert irtam kepregenyt, mert manga nem mas mint kepregeny, de en elsosorban a keleti kepregenyekre celzok) rajzolasa pedig egy lapattal meg ratesz, hiszen nem egy momentumot kell elkapni a muvesznek a keppel, hanem be kell mutatni egy sokszor igen gyors, hirtelen mozdulatokat felvonultato cselekmenysorozatot illetve a kepeket ugy kell eloallitania hogy azok megfeleloen kovessek egymast es konnyen olvashatova tegyek a tortenetet. Ez az ami muveszette emeli a kepregenyrajzolast es ez az amit en a nyugati kepregenyeknel nagyon szegenyesnek talalok.


csak ugye ehez is tehetség kell hogy jól csinálják...

No pontosan errol van itt szo. Kreativnak lenni azt jelenti hogy alkotni valamit, ami az elott nem letezett. Mint az elobb megbeszeltuk, ujat alkotni manapsag szinte lehetetlen feladat, tehat mi mas is lenne akkor a mai kreatvitas, mint a mar meglevo elemeket ugy vegyiteni, hogy valami ujszerut kapjunk.
Viszont ha nem tudsz peldat, hogy melyik sorozat pontosan milyen, kreativitast mellozo kozhelyt tar elek, akkor nem tudom megerteni hogy tulajdonkeppen mit is kifogasolsz ezen muvekben.
One Pieceben a kaloz nem nez ki tipikus kaloznak tehat ez nem lehet a kozhely forrasa. A foszereplo karaktere majdnem ez egy egyben egy Toriyama fele Gokuu koppintas, ami meg megint csak egy feligmeddig eredeti karakter. Tehat ez egy kozhelynek tekintheto, de itt akkor visszamennek oda, ahol azt emlitettuk hogy szinte mindenben van mar kozhely.
Tehat visszaternek az eredeti mondandomhoz, miszerint nem fogalmazhatunk meg olyat hogy na ez xyz egy tucatmanga, ami egyaltalan nem kreativ. Inkabb itt arrol van szo, hogy neked nem tetszik valami vagy tul felszinesnek talalsz valamit valamelyik alkotasban es ezt a mu kreativitasanak hianyaban probalod materializalni.
Bocsanat lehet rosszul gondolkodom.



Hoppa ennyire offolni. Ki leszek hajintva innet. Jo volt koztetek.
v3g374 rest in peace!
 
új | válasz erre | moderátor
Szerk: 2008-08-06 19:44:32