beküldve: 2008-08-10 08:08:29
(#266) Válasz scarcrow (#265) üzenetére
v3g374
[ Rászokóban ]

Hu, jo keson valaszolok. Mivel mar 24 oraja nem aludtam, lehet egy picit osszevissza fogok irni, ugyhogy... Gomennaszai!


A film egy kotott dolog, a manga nem. Mangaban barmi, barhogy tortenhet. Tovabbra sem ertem hogy lehet a kettot egy lapon emliteni. Olyan mintha a verseket a zenevel emlitenek egy lapon, csak mert a zeneben is van szoveg. De mindegy, ezt seperjuk most felre. :)

Veled az a problema hogy nem talalsz ertekelnivalot a bleachben, (rajottem hogy lenyegeben csak errol van szo) ezert igenytelennek es otlettelennek tartod. Azonkivul kijelented hogy neked egy kepregenyben a tortenet felepitese a fontos.

Csak abban kelleme megegyeznunk hogy azert mert valami nem tetszik neked, meg nem jelenti azt hogy, az a valami sekelyes, otlettelen, meg miegymas.

Csakhogy az már nem lényegtelen hogy valaki csak összeilleszti ezeket az elemeket (számomra ez a tucattermék) vagy átértelmezi, megcsavarja vagy eddig nem használt kontextusba helyezi (és innentől beszélünk kreativitásról)...

Mostmar beszeljuk kivetelesen a bleachrol. Alairtam, hogy azokat a kliseket amiket felsoroltal a bleach mind tartalmazza. (es meg sok egyeb sikeres alkotas, mind film mind konyv) De miutan egy teljesen uj kontextusba helyezi ezeket a kliseket, ezzel az egesz uj ertelmet kap. Ezt mondtad te is. Ergo, megint csak nem ertem mi a baj a bleach-el.

Na mar azt sem tudom mirol is beszelek. Osszefoglalom. :) Tehat te azt serelmezed a bleach-ben, hogy amit te egy kepregenyben keresel (a történet felépítése) az nem felel meg elvarasaidnak, mert regi kozhelyekre epit. A tortenet felepitesen kivul pedig egy mangaban teged semmi sem erdekel, tehat a bleach megmarad egy szamodra igenytelen munek. De. Te nem veszed figyelembe, hogy nem az tesz egy muvet igenyesse vagy kreativva, amit te keresel benne! Egy mu rengeteg dologra epithet, meg a legegyszerubb gag is lehet igazan igenyes es kreativ. Pedig egy gag-ben aztan nemigazan van koherens sztori.
(Pl. Toriyama)

A bleach-re reagálva: pontosan tudom hogy mi az ami eladhatóvá teszi ezt a mangát6animét... az már egy más kérdés hogy az ilyen üres eye cany-k engem nem különösebben hatnak meg...

Ezt itt nagyon nem tudtam hova tenni. Milyen eye-candy? Egyebkent is magyarul beszeljunk. A bleach kozel sem egy ecchi manga, ahol a szep lanyokat kellene bamulnunk...
Viszont helyetted is valaszolok a kerdesre.
A bleach azert nepszeru, mert egy "shounen fight" manga, jo humorral. Arrol ne is beszeljunk, hogy volt nem egy "huha" csavar a cselekmenyben. Plussz remek a karakterdizajn. A bleachben olyan tipusu es gondolkodasu szereploket is talalunk, amilyeneket meg sehol mashol sem lathattunk.

Nem vedeni akarom a bleachet, nem tartom tobbnek egy narutonal vagy barmelyik shounen-nel. Egy remek kis szorakozhato shounen fight, ami mar lassan a 34. kotetnel jar. Mangat nem hagynak eddig futni, ha nem eleg kreativ, otletes, akarmi is a velemenyed rola.
 
új | válasz erre | moderátor
Szerk: 2008-08-10 08:12:14