beküldve: 2009-01-10 10:35:25
(#1678) Válasz v3g374 (#1677) üzenetére
Mariko
[ Megszállott ]
Meg ne haragudj, de....

A mangakak nem hogy visszafejlodnek, hanem javulnak az evek folyaman. Kubotite mindig is egyszeru vonalakkal operalt es rengeteget fejlodott az evek alatt, ha bizonyitek kell nezd meg Orihime abrazolasanak a fejlodeset.

Én meg csak annyit mondok, hogy nézd meg Kubo mai stílusát és vesd össze a Naruto vagy a D-Gray Man esetleg a Reborn rajzaival, a dizájnbeli hasonlóság elég szembetűnő. Most ez a divatos, a trendi és rengeteg mangaka viszi ezt a vonalat (pl. a Kuroshitsujiban is ez a dizájn, pedig az egy másik antológiában fut), nincs ezzel semmi baj, nem mondanám rondának, csak éppen kommersz.

A WSJ-be csak a legegyedibb mangakak kerulhetnek be.

Pont, hogy nem. Hiszen a JUMP célja az eladhatóság, hogy minden fiú, lány, kicsi, nagy, öreg és fiatal az ő antológiájukat olvassa, az egyediség pedig nem jön be mindenkinek, épp ezért a legkommerszebb kommersz vonalon kell, hogy maradjanak a sorozataik, nem engedhetik meg maguknak, hogy olvasókat veszítsenek egy ilyen bagatell okból kifolyólag.
A JUMP nem véletlenül a legnépszerűbb manga antológia, úgy van az egész összerakva, hogy mindenkinek tetsszen és épp ezért be kell áldozniuk az eredetiséget.
Azért persze vannak náluk is kivételek, de a legnépszerűbb húzósorozataik ezen a vonalon mozognak.

A rajzok egyszerűsödése, hmm.. A mangakak azt rajzoljak amit kialmodnak magukbol, nem szukseges, hogy mestersegesen leegyszerusitsek a rajzokat, mivel annyi asszisztenst osztanak ki hozzajuk, amennyire szukseguk van.

Egyrészt a mangaka azt rajzolja, amit megálmodik és utána rábólint a szerkesztője. A szerkesztőnek iszonyatosa nagy beleszólása van a történet menetébe, főleg a JUMP-nál. Ha pl. Hitsugaya épp a legnépszerűbb karakter a Bleachben, akkor őt kell szerepeltetni, függetlenül attól, hogy a mangaka így tervezte-e vagy kedveli-e a szereplőt.
Másrészt, ahogy lejjebb is írtam, a munka kreatív részét még mindig a mangaka végzi, vannak dolgok, amiket nem adhat ki az asszisztenseinek és azt a heti 20 oldalt teljesítenie kell akárhogy is.

Mar meg ne haragudj, de azok akik szerializalt mangat rajzolhatnak, mar elegge egyediek ahhoz hogy "csak a kepekert is erdemes legyen" olvasni.

Lehet, hogy én vagyok túl igényes, aki az extra különlegességeke bukik, de velem Blechnél még sosem fordult elő, hogy olvasás közben megálljak elmerengeni egy-egy képen, de pl. az Élnit néha csak azért leveszem a polcról, hogy megnézegessem a képeket benne.

wakka: Nem úgy értettem, hogy nem minden népszerűtlen sorozatot vágnak ki, ebben könyörtelenek, hanem, hogy vannak sorozatok, amiket nem futtatnak az idők végezetéig, hanem fix kötet után meg tudnak állni, lásd: Death Note.

Sorry, lehet hogy ezt át kellett volna vinnem a Vitaszobába, de notórius offoló vagyok.
 
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik.
új | válasz erre | moderátor
Szerk: 2009-01-10 10:37:18