beküldve: 2009-01-19 13:22:34
(#735) Válasz tre846 (#723) üzenetére
A mordályos nyul
[ Addiktgyanús ]
Próbálj meg keresni olyan cikkeket, amelyek jobb színben tűntetik fel az animéket, esetleg hangsúlyozzák, hogy Magyarországon sok félreértés övezi ezt a médiumot.

Kérhetnéd tőle, hogy a magyar televíziós csatornákhoz hasonlóan kategorizáljon, pl. csak meg kell nézni, hogy hány krimi (amikben nem is egy gyilkosság van) kap mindössze 12-es karikát. Azért ezt a határt te már rég átlépted. Ráadásul azért a sok kaptafás, 12-karikás kriminek, mint a Bohóc, meg Száguldó Vipera stb. összesen sincs annyi értelmük, mint egy-egy jobb animének

(kivéve persze a sónenfájtokat Ne, ne kővel, légyszi!)



A gyilkosságon és a halálon kívül van egyéb kizáró tényező is? Harc, gondolom. De sok olyan anime van, amiben nincs harc, de mégsem a bárgyú kategória. Apropó, nem derült ki számomra, hogy lány vagy, vagy fiú, és nem merek tippelni, bocsi. ^^” Miket néztél eddig engedéllyel? (Eskü, hogy nem röhögünk! Én legalábbis tuti nem. )Melyik oldalon szokta ellenőrizni az ajánlókat? Mert szerintem jószándékú fórumozók kikeresik neked azoknak az animéknek az ismertetőit, amik jók, de átmennek a szűrőn.

Vagy ha esetleg komolyabban érdekel a távol-keleti kultúra, esetleg a japán nyelv, az plusz egy ok, hogy engedékenyebb legyen. Pl. ha meggyőznéd, hogy érdekel a japán történelem, akkor kapásból visszakaphatnád pl a Kensin-köteteidet, pláne, hogy a főszereplő megrögzött pacifista. (Pl. nekem is kevesebbet szól be apám, mióta komolyabban tanulom a japánt, bár azért mi elég más cipőben járunk, majd egyszer én is elmesélem ebbe a topicba ^^”)

Az is elég meredek elmélet, hogy a japcsik az animékkel mossák át a nyugatiak agyát, hogy nekik dolgozzanak. A nyugatiak egyszerűen nem tudnak beilleszkedni, mert a japánok nem engedik őket. Már az országba bejutni is nagyon nehéz, megkapni a munkavállalási engedélyt meg az ottartózkodási engedélyt kész rémálom! (Bocsi azoktól, akiknek leromboltam a „Japánban fogok élni” álmát) Persze ha megmondod, hogy x időre jöttél, akkor addig az x ideig körberajonganak, de jaj annak, aki esetleg odaköltözne!

Amúgy szerintem azon van kiakadva anyukád, hogy két évig ellenőrizetlenül nézhetted őket, és most biztos helyreállíthatatlan károk keletkeztek a kis lelkedben. Ugyanis ha két éve csinálta volna ezt, és most enyhítene, azt még meg is érteném. ^^”

Remélem tudtam használható ötletet adni!
 
új | válasz erre | moderátor
Szerk: 2009-01-19 14:15:35