beküldve: 2009-01-24 16:27:22
(#800) Válasz Zurelily (#786) üzenetére
Mariko
[ Megszállott ]

Amúgy Mariko, ajánlom figyelmedbe az alábbi (angol) cikket, ha van egy kis időd, és kedved hozzá: nagyon szépen elemzi és magyarázza, hogy a nők miért is szeretik a BL-t. [Link]

Jelentem, átrágtam magam a cikken! Na jó, bevallom töredelmesen az elejét, ami a Comiketről szolt, csak átfutottam, mert nem sok újdonság volt benne.

Szóval akkor lényegében, a (ázsiai) nők azért szeretik a yaoit, mert az az ideális románcot testesítik meg, és valójában mind az ukével azonosulnak, mivel nemi identitási zavaruk van? Mert nekem ez jött le.

Számomra ez egy kicsit túlerőltetettnek tűnik, főleg ha a nyugati nőkre akarjuk ráhúzni. Ráadásul ott van, a cikkben is említett, yaoitól teljesen független, nyugaton megszületett slash.

Továbbra is kitartok amellett a véleményem mellett, hogy a yaoi/slash egy kis perverzió a lányok részéről, amiben nincs semmi rossz egészen addig, amíg ez ember lánya nem 13 évesen néz/olvas megerőszakolós cuccokat vagy, ha ez az érdeklődés teljesen kiszorítja hetero románc/szexualitás iránti érdeklődését.

Bocs az offért.

Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik.