beküldve: 2009-01-29 16:43:42
(#749) Válasz Sen17 (#741) üzenetére
Hoshi San
[ Gyalog ]
Írtál a Shonen Jump-nak? Na erre kíváncsi vagyok. Kifejted bővebben? Mellesleg a Dharmával nem próbálkoztál-e már/fogsz?:?


Igen, írtam, egyszer kaptam egy visszajelzést, hogy megkapták, ha valami gubanc van, értesítenek, aztán meg azt, hogy a levelemet átadták az illetékes részlegnek. Azóta mondjuk semmi nem volt, de türelem rózsát terem, és a Shonen Jump nem az egyetlen esély arra, hogy beindítsam a tervemet. :)

A Dharmávról azt hallottam, hogy nem valami jó, azt mondták, hogy figyeljem az oldalt, és pályázzak....


Wow ez komolyan hangzik Már egy csomó felkérést kaptam lelkes emberektől, hogy indítanának Jump szerű antológiát és rajzosokat keresnek, de mondanom se kell egyikből se lett semmi, nem gondoltam volna, hogy mégis valaki ennyire komolyan veszi *virtuális nyakbevetődés*

Amúgy a Dharma meg sz'tem egész más tészta mivel kizárólag one shot-okra koncentrál és nem folytatásos sztorikra, mint a Jump. De kezdeményezésnek szerintem nagyon jó volt, beindította a szerzői kiadványok megjelenését.


Nos, én nem vagyok egy one shoot-os valaki, tekintve, hogy a legrövidebb mangám is több mint 100 oldalas ( aleghosszabb meg kb. 3-400). Aki mangákat rajzol, az szerintem nem csak egy sztorira koncentrál, hanem hosszabbra. Amúgy a részekre bontás nemcsak meghosszabbítja a sztorit, de egy izgalmasabb rész végénél arra sarkallja az olvasót, hogy megszerezze a következőt is, és ez így kölcsönösen jó mind a két félnek: az alkotónak és az olvasónak is :)

De ha kedved van tényleg belevágni egy ilyen dologba, akkor szívesen várom az ötleteidet, pályázatokra meg hasonlókra
 
星さん